MT: Ex-keskustaedustaja vaatii kehysriihestä kannusteita maaseudun yrittäjille ja rahaa laajakaistaan – "Miksi keskittyä vain siihen, miten päästä tunnissa Tampereelle?"

Kehysriihi

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen odottaa hallituksen kehysriihestä selkeitä päätöksiä maaseudun yrittäjiä koskettavien lakihankkeiden linjauksista. Asiasta kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Viljanen on entinen keskustan kansanedustaja. Hän avasi keskiviikkona valtuuskunnan kevätkokouksen.

Viljanen toivoo linjauksia etenkin maankäyttö- ja rakennuslakiin, lunastuslakiin, luonnonsuojelulakiin ja eläinten hyvinvointilakiin.

– Asenteen täytyy muuttua. Suhde elinkeinoihimme pitää muuttua kielloista sallimiseen, esteiden etsimisestä mahdollisuuksien näkemiseen, hän muotoili.

– Sen sijaan, että jatkaisimme hallinnon tiellä joka haluaa kieltää kaiken, meidän pitää luoda mahdollisuuksia ja kannusteita yrittäjille.

Viljasen mukaan maaseudun yrittäjät ovat valmiina rakentamaan koronaepidemian jälkeistä Suomea. Viruksen aiheuttamasta kriisistä selvitään hänen mukaansa työllä ja yrittämisellä. Myös laajakaistaan satsaaminen nousi esiin.

– Vaadimme kannusteita ja kestävien investointien mahdollistamista. Saavutettavuuden pitää parantua.

– Miksi keskittyä vain siihen miten jatkossa voi päästä tunnissa Tampereelle, kun voi päästä sekunnissa Seinäjoelle, Simoon, Simpeleelle ja Singaporeen? Viljanen kysyi.

Viljanen istui eduskunnassa kauden 2015–2019.

Juttua täsmennetty klo 12:08. Täsmennetty Viljasen sitaattia koskien tunnin junaa.