Marinin kulttuuriveiville ryöpytystä: "Uskottavuutenne horjuu", "vastenmielistä johtajuutta"

Kulttuuri

Pääministeri Sanna Marinin ja SDP:n mielenmuutos liittyen kulttuurialan leikkauksiin herättää vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Pääministeri ilmoitti torstaiaamuna Twitterissä, että SDP haluaa perua kaavaillut leikkaukset kulttuuriin. Lisäksi Marin peräänkuulutti ratkaisuja järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esitteli tiistaina 18,4 miljoonan leikkaukset.

Ulostulo herätti tyrmistystä, sillä pääministeri Marin oli viime sunnuntaina järjestänyt vapaamuotoisen muusikoiden tapaamisen Kesärannassa.

Kurvinen kuitenkin muistutti kriitikoille, että Veikkaus-tuottojen vähenemisestä johtuva sopeuttaminen oli kaikilla hallituspuolueilla tiedossa jo etukäteen.

Kohun noustua hallituskumppanit ovat vaatineet päätösten perumista tai vähintään leikkausten kohtuullistamista.

Etenkin pääministeri Marinin tempoilu aiheuttaa närkästystä.

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska katsoo, että Marinin uskottavuus horjuu.

Myös kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) hämmästelee pääministerin linjaa.

– Kaikki puolueet sopivat kulttuurileikkauksista ja ministeri Antti Kurvinen on toiminut täsmälleen kuten hänen ministerivastuunsa edellyttää. Nyt on sitten hirveä hätä, kun bileistä nousi kohu. Ei kamalan hyvää johtajuutta.


Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakummusta Kurvinen on menetellyt aivan oikein.

Liisa Hyssälä puolestaan pitää Marinin johtamista vastenmielisenä. Hyssälä kysyy, yrittääkö pääministeri Marin kiillottaa omaa kilpeään nolaamalla ministeri Kurvista.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä kertoo olevansa pöyristynyt siitä, että Marin kyseenalaisti talouden kehysmenettelyn Helsingin Sanomien keskiviikkoisessa puheenjohtajatentissä.