Marin: 80 prosentin rokotuskattavuus ei riitä, se pitää nostaa yli 90 prosentin

Rokotuskattavuus

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa tänään saavutettu 80 prosentin rokotuskattavuus ei riitä, vaan se pitää nostaa yli 90 prosentin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi aiemmin tänään, että 12 vuotta täyttäneiden kahden rokoteannoksen saaneiden osuus on ylittänyt 80 prosentin rajan.

Marinin mukaan rokottamattomia joudutaan etsimään ”käsipelillä” eli käymään kansalaisia henkilö henkilöltä läpi ja kysymään heiltä rokotteiden ottamisesta.

–  Kyllä se vaatii aika lailla ruohonjuuritason työtä, että me saamme loputkin ihmiset ottamaan rokotteen. Ei riitä että meillä on 80 prosentin rokotekattavuus, kyllä me haluamme nostaa sen 90 prosenttiin ja siitäkin yli. Mitä kattavammaksi sen saamme, sen parempi, Marin sanoi saapuessaan Säätytalolle hallituksen koronaneuvotteluihin.

Marinin mukaan hallitus keskustelee kokouksessaan koronaviruksen vastaisen hybridistrategiansa uuden version käyttöönotosta ja siitä, onko jotakin rajoitustoimia syytä edelleen jatkaa.

–  Rokottamattomien keskuudessa epidemia valitettavasti leviää aika tehokkaasti, ilmaantuvuusluvut ovat korkeita ja sairaalahoidon kapasiteetti kuormittuu sen vuoksi, että ihmiset eivät ota rokotteita niin nopeasti kuin me toivoisimme, Marin sanoi.

–  Joudumme tänään käymään pohdintaa siitä, että pystymmekö kaikkia rajoitustoimia purkamaan vai olisiko vielä syytä pitää näistä nykyisistä, toistaiseksi voimassa olevista rajoituksista kiinni, Marin jatkoi.