Lisäbudjetissa elvytysrahaa myös maa- ja metsätalouteen – Leppä: Luonnonvara-alalla on iso rooli talouden jälleenrakentamisessa

Lisäbudjetti

Hallitus osoitti lisätalousarvioehdotuksessaan elvytysmäärärahoja myös useille maa- ja metsätalousministeriön kohteille.

Ministeriön tiedotteessa kerrotaan, että maatilatalouden kehittämisrahastolle (Makera) 70 miljoonan euron lisäpääomituksen tavoitteena on turvata maatalouden investointien jatkuvuus.

Lisätalousarviossa ohjataan varoja myös muun muassa Metsähallituksen luontomatkailutoimintaan, elinkeinokalatalouteen, digitalisaatioon ja vesistöhankkeisiin.

– Kyseessä on investointiluonteisia hankkeita, jotka lisäävät rakentamisaikaista työllisyyttä, parantavat tuottavuutta ja luovat pohjaa muiden elinkeinojen toimivuudelle, tiedotteessa kerrotaan.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa, että luonnonvara-alalla on iso rooli talouden jälleenrakennuksessa ja kestävän kasvun luomisessa.

– Koronakriisi on myös osoittanut, miten tärkeää on kotimainen ruuantuotanto ja huoltovarmuudesta huolehtiminen, hän huomauttaa.