Kurvinen Helsingin Sanomille: "Ei hän (pääministeri) ole diktaattori, joka päättää ministerien asioista"

Kulttuurileikkaukset

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) katsoo toimineensa ministerin virkavastuun mukaisesti, kun hän ei noudattanut pääministeri Sanna Marinin (sd.) pyyntöä leikkauslistaa koskevan tiedotustilaisuuden perumisesta, kertoo Helsingin Sanomat.

– Minä toimin budjetin ja kehyksen mukaan. Jos salailu ja asioiden piilottelu on parempaa, se ei ole virallista linjaa. Reiluinta on kertoa asiat rehellisesti ja avoimesti, Kurvinen toteaa.

– Ei pääministeriltä pidä pyytää lupaa tekemisiin. Ei hän ole diktaattori, joka päättää ministerien asioista. Ministeri vastaa itse, hän lisää.

Kurvinen kertoo HS:lle olevansa tyytyväinen, että vaikeat leikkaukset saatiin peruttua. Erityisen tyytyväinen hän on siitä, että myös urheilun ja nuorisotyöhön kaavaillut leikkaukset peruttiin.

Ministeri kuitenkin muistuttaa, että Veikkauksen tulojen hiipumisesta vuonna 2023 aiheutuvat leikkaukset on silti yhä ratkaisematta.

– Veikkauksen kokonaisuudistus on tärkeä asia. Sille pitää löytyä parlamentaarinen sopu.

Kommentit (3)

 • Lukija91

  Tämä on juuri sitä, miesvihaa. Rasismi, miesviha ja syrjintä eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan.

 • Lukija90

  PM Marinin Sanna ihailee itteensä liikaa pitkästä peilistä ja somesta. Kehoitan luopumaan siitä ja aikuistumaan maan asioihin,jotka kaameella tolalla hänenkin hyväksynnän jälkeen. Kurvisella koko tolokun kansan tuki,ei 2 sanaa. Milloin kansa lähtee kaduille megamaisen velkaantumisen tähren?

 • Lukija4

  Antti Kurvinen toimi asiassa vastuu ministerinä virkavastuulla ja konkretisoi hallituksen päätökset käytännön tasolle, jotka ovat pohjana hallituksen jatko käsittelyille. Tiedotustilaisuus oli erittäin tärkeä edunsaajille, jotta he voivat ottaa tämänkin vaihtoehdon huomioon tulevaisuuden suunnittelussa – salailu ei kuulu asioiden valmisteluun.
  Pääministeri toiminta asiassa oli ihmeellinen, moukaroi vastuu ministerin ”alimpaan helvettiin” esimerkillisestä valmistelu työstä – joka on lähtökohta hallituksen jatko käsittelyille. Mahtoiko väsymys vielä painaa pari vuorokautta aikaisemmin pitämistään suurista ja kalliista juhlista?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen