Kosonen haluaa kehittää askelmerkit turvallisen harrastamiseen: "Lasten ja nuorten kilpaurheilun eetiisiin kysymyksiin liittyy harmaita alueita"

Ministeri kerää eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita pyöreän pöydän keskusteluun
Urheilu

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) haluaa edistää lasten ja nuorten turvallista ja terveellistä kilpaurehilua ja harrastamista.

Tätä varten hän kutsuu urheilun sekä lapsi-, nuoriso- ja perhealan asiantuntijoita keskustelemaan aiheesta maaliskuun puolivälissä.

Tavoitteena on tunnistaa alan eri toimijoiden kehittämistarpeet ja kehittää askelmerkit turvallisen harrastamisen takaamiseen. Keskustelun tavoitteena on myös jakaa käytössä olevia hyviä menetelmiä sekä lapsi-, nuoriso- ja perhetoimijoiden asiantuntemusta.

– Turvallinen ja hyvä lapsuus on oltava kaiken lähtökohta. Jokaisen vanhemman ja lapsen on voitava luottaa siihen, että harrastukset ovat lapselle turvallisia ja terveellisiä, myös kilpaurheilun parissa, Kosonen edellyttää.

Hallitus jatkaa myös Juha Sipilän hallituksen alulle paneman Lapsistrategian valmistelua. Sen tavoitteena on ohjata lasten oikeuksien toteutuminen kaikkialla yhteiskunnassa.

Joka toinen lapsi ja nuori harrastaa liikuntaa ja urheilua seuroissa.

– Ministeriön ensisijainen tavoite on taata julkisesti rahoitetun toiminnan turvallisuus ja terveellisyys. Erityisesti lasten ja nuorten kilpaurheilun eettisiin ja lasten oikeudellisiin kysymyksiin liittyy vielä harmaita alueita. Näihin kysymyksiin on etsittävä vastauksia eri alojen ammattilaisten yhteistyönä, Kosonen toteaa.