Kokoomus lähti perussuomalaisten kelkkaan ja äänesti epäluottamusta Henrikssonille, mikä hämmästyttää hallituspuolueiden edustajia – "Päivä päivältä nämä puolueet lähentyvät toisiaan"

Eduskunta

Kokoomuksen toiminta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) luottamusäänestyksessä herättää ihmetystä.

Epäluottamusta Henrikssonille esitti perussuomalaiset, joka ainoana puolueena vastusti kuntavaalien siirtoa huhtikuulta kesäkuulle. Epäluottamusta äänesti perjantaina kuitenkin myös 28 kokoomuksen kansanedustajaa, vaikka puolue oli hyväksynyt vaalien siirron.

Hallituspuolueiden edustajat eivät peittele pettymystään. Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska päättelee Twitterissä, että perussuomalaiset ja kokoomus lähentyvät toisiaan päivä päivältä.

Vasemmistoliiton Veronika Honkasalon mielestä on ”uskomatonta, että kokoomus lähti mukaan tähän salaliittoteorioilla maustettuun epäluottamukseen, vaikka puolue on kuntavaalien siirron kannalla”.

– Jotain ryhtiä. Todella vastenmielistä politikointia!

Henriksson ja eduskuntapuolueiden puoluesihteerit päätyivät maaliskuun alussa kuntavaalien siirtoon pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Perussuomalaiset jäi ainoana vastustamaan päätöstä.

RKP:n ryhmänjohtaja Anders Adlercreutz toteaa olevansa aidosti hämmästynyt ja pettynyt kokoomuksen äänestysratkaisuun.

– Odotin toisenlaista ratkaisua.

Oppositiosta kristillisdemokraatit sekä nyt-liikkeen Harry Harkimo äänestivät ministerin luottamuksen puolesta.

– Kokoomus menee persujen mukaan ajamaan epäluottamusta oikeusministerille Toivomista oli, mutta en äänestä vastaan, koska rima menee liian alas ministerin syyttämiseen, Harkimo toteaa.

Kommentit (5)

 • Lukija21

  Ovaskan ym. ei kannattaisi ihmetellä yhtään mitään. Ovaskan luonteesta ja Keskustan politiikasta kertoo, että Ovaskan ollessa hämäläisen pienen äänestysalueen erään kylän keskustan vaalivastaajana, oli hänen tehtävänsä vaalien toisena päivänä soitella niille potentiaalisille keskustan kannattajille, jotka eivät olleet käyneet äänestämässä ja tarjota kyyti äänestyspaikalle. Mistä Ovaska sai tiedon, kuka oli käynyt äänestämässä ensimmäisenä päivänä ja kuka ei? Vai sokkonako soitteli?
  RKP:lle on aina sopinut mikä tahansa ohjelma, kunhan saa olla hallituksessa. Keskustasta on tullut samanlainen takiaispuolue. Henrikssonin johtama oikeusministeriö epäonnistui vaaliturvallisuuden varmistamisessa samoin kuin koko hallitus kokoontumisrajoitusten ja terveysturvallisen rajavalvonnan järjestämisessä. Laita lapsi edelle, mene itse perässä pätee edelleenkin.

  • Lukija9

   Jassoo, vain niin, vai on Keskustan palstoille ilmestynyt Persumyönteinen henkilö lukija 21, jolle sivuraitella ajaminen ja itse asiaan kuulumattomien ”aforismien” julkituominen mielipuuhaa. Jos joku Kepulainen kansanedustaja toteaa, että Kokoomus on lyömässä ylävitoset Persujen kanssa, hän on täysin oikeassa. Teot ja käyttäytyminen puhuvat sen puolesta. Heiltä ei puutu enää kuin yhteinen tervehdysärjäisy, joka kuuluu hihkaista silloin, kun ”viispiikkiset” pläjäytetään yhteen. Ehdotankin tuoksi lausahdukseksi: ”Kokopersu”! Tässäpä tätä evästystä kahden populistipuolueen pureskeltavaksi!

 • Lukija67

  Jotenkin säälittävää tuo keskustan persujen haukkuminen,puolue vajoaa tekemällään politiikkalla pienpuolueiden joukkoon ja kuvittelee sieltä nousevan persuja haukkumalla.
  Kuntavaalitulos tulee olemaan katastrofi kepulle.

 • Nipsu

  Joo, Ovaska ihan oikeassa. Kokoomus menettänyt viimeisinkin arvostuksen Nipsun silmissä! Nuolevat ihan persujen takalistoja… Hyi, hyi! Kristilliset ovat käyttäytyneet kans omituisesti ja populistien mukana ovat olleet kuin hyeenat… Tässä kyseessä olevassa asiassa kuitenkin kristilliset toimivat oikein!
  Näillä räksyttäjillä ei ole mitään muuta agendaa kuin Keskustan haukkuminen oli asia mikä tahansa. Jos Keskustan asiat ovat niin vastenmielisiä, voisivat mennä sivuille joissa heidän kaltainen populismi kukoistaa. En tule kaipaamaan teitä – Bye Bye!

  • Lukija21

   Kannattaako Kokoomuksen edes välittää kirjoittajan arvostuksesta, kun Nipsun äänikellossa soi punakepun kalkatus.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen