Keskustaedustajat lataavat akkujaan kotikonnuillaan – yksi listaa tapahtumat, toinen suuntaa järvelle ja kolmas pysyy erossa puhelimesta

Kesä

Keskustan kansanedustajilla on ollut muiden puolueiden kollegoidensa tavoin hektinen ja työntäyteinen kevätkausi eduskunnassa. Pian koittava kesätauko tulee jaksamisen kannalta enemmän kuin tarpeeseen.

Kysyimme muutamalta edustajalta, miten he aikovat ladata akkujaan kesälomalla. Merkillepantavaa vastauksissa on, että keskustaedustajat aikovat viettää kesän pääosin kotikonnuillaan.

Ähtäriläisen Mikko Savolan mukaan puolueen varapuheenjohtajakampanja sekä alkukesän kylvötyöt ovat taanneet sen, ettei vapaa-aikaa ole käytännössä ollut.

– Aion viettää kesää kotimaassa, enimmäkseen kotona erilaisia puhde- ja rästitöitä tehden. Pojalla on jääkiekkoleiri ja sukulaisiakin käy kylässä. Aion myös kalastaa Ähtärinjärvellä mahdollisimman paljon. 

– Luonnollisesti kesään kuuluu myös eri pitäjien markkinoita ja vierailuja keskustan teltoilla, Savola muistuttaa.

Keski-Suomesta Kivijärveltä kotoisin oleva Anne Kalmari on laatinut listan erilaisista tapahtumista, joihin aikoo kesän aikana osallistua.

– Perinteisellä kesäkiertueella pääsen tapaamaan ihmisiä ja minua voi tulla moikkaamaan, hän viestittää.

Ohjelmassa on monen keskisuomalaisen paikkakunnan kesätapahtuma tai markkinat, huipentumana Kalmarin Unionin kesäpäivät elokuussa Kivijärvellä.

– Lisäksi käyn muun muassa Karstulan ja Pihtiputaan raveissa sekä suomenhevosten Työmestaruuskisoissa Joutsassa. Kohteista löytyvät myös Saarijärven Toivoa Naisille -ilta sekä Kinnulan Miesmarkkinat, Kalmari luettelee.

Tamperelainen Jouni Ovaska kertoo viihtyvänsä niin ikään kesäaikaan monenlaisissa tapahtumissa.

– Kesällä tulee kierrettyä paljon erilaisissa tapahtumissa aina konserteista kesäteattereihin. Tavoitteena on myös viettää viikko pois kotinurkilta mahdollisimman paljon erossa puhelimesta, Ovaska suunnittelee.

Asikkalalaisen Hilkka Kempin kesä kuluu pitkälti samaan tapaan kuin monilla muillakin perheillä, joilla on pieniä lapsia.

– Vietän niin paljon aikaa perheeni kanssa rannalla ja saunassa kuin mahdollista. Aion myös ratsastaa hevosella rentouttavia metsälenkkejä, hän kaavailee.