Keskustan Honkonen pohtii maakuntien Suomen pitovoimaa Keskisuomalaisessa: "naisten ehdoilla"

Elinvoima

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen toteaa Keskisuomalaisen kolumnissaan, että maaseudulla ja maakunnissa on vetovoimaa kesäisin, mutta talviajoiksi pitäisi saada pitovoimaa.

Hän muistuttaa tutkimuksista, joiden mukaan maakuntien elinvoimaa voidaan eritoten niin sanotuilla naisten työpaikoilla.

– Aluetutkijat ovat todenneet, että harvaan asutun maaseudun, pikkukaupunkien ja keskusten vetovoimassa on kyse erityisesti naisten työpaikoista. Siis palveluista ja kiinnostuksesta asettua asumaan paikkakunnalle.

– Elinvoimatyötä on siis tehtävä kunnissa ja kaupungeissa ennen kaikkea naisten ehdoilla! Tässäpä pohdittavaa uusille päättäjille, Honkonen vinkkaa.

Honkonen luettelee tämän lisäksi muita maakuntien vetovoimaa lisääviä ratkaisuja, joissa kuntapäättäjillä on avainasema.

– Investoinnit laajakaistaverkkoihin ovat edelleen tarpeellisia etätyön lisäämiseksi. Päätimme juuri, että laajakaistatukea saa valokuidun rakentamiseen myös vapaa-ajan asunnoille ulottuvaan verkkoon.

– Sote-uudistuksen tavoitteena on turvata kaikille asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta tasa-arvoiset sosiaali- ja terveyspalvelut. Samalla puretaan byrokratiaa ja vähennetään hallintoa, vaikka toisin etenkin kokoomuksessa vääristellään, Honkonen näpäyttää.