Keskustan Aittakumpu: Puheenjohtajakisa kaipaa myös arvokonservatiivista vaihtoehtoa

Keskusta

Keskustan kansanedustajan Pekka Aittakummun mielestä puolueen kannatuksen alavireisyys johtuu ainakin osittain siitä, että arvomaailmaltaan konservatiivit eivät koe oloaan puolueessa kotoisaksi.

Tämä näkyy Aittakummun mukaan myös puheenjohtajakisan asetelmissa.

– Ehdolle keskustan puheenjohtajaksi on nyt ilmoittautunut kaksi osaavaa, kokenutta ja pidettyä keskustalaista. Olisiko puolueen kannalta kuitenkin hyvä, jos saisimme ehdokkaaksi myös selkeästi arvokonservatiivisen vaihtoehdon, hän aprikoi Suomenmaan blogikirjoituksessaan.

Aittakumpu toteaa, että ei ole kansanedustajana saanut mistään muusta asiasta niin paljon palautetta.

– Ehkä keskustassa ei ole kyllin laajasti huomioitu konservatiivista pohjavirettä ja juuristoa, joka puoleellamme on, hän arvioi.

Oululaisedustajan mukaan uudistusmielinen konservatiivisuus ei ole pysähtyneisyyttä, vaan se on yhteiskuntaa perinteisten arvojen pohjalta kestävästi uudistava voima.

– Keskustan kannalta on välttämätöntä, että uudistusmieliset konservatiivit kokevat sen puolueeksi, jossa he voivat toimia ja vaikuttaa arvojensa mukaisesti. Tämän olisi hyvä näkyä myös puheenjohtajakisassa ja sen keskusteluissa, Aittakumpu muistuttaa.