Keskusta valitsi luottamushenkilöt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Aluevaltuustot

Pohjois-Pohjanmaan Keskustan piirihallitus ja aluevaltuustoryhmä ovat päättäneet esitettävät luottamushenkilöt hyvinvointialueelle.

Piirin tiedotteen mukaan kokouksessa todettiin, että valittavilla hallintoelimillä alkaa hyvin työntäyteinen ja haasteellinen aika.

– On rakennettava sote-palveluiden sekä palo- ja pelastuspalveluiden toiminnalle perusta, kivijalka. Nyt luodaan uutta eikä pelkästään paikata vanhaa. Aluksi on päätettävä hallintosäännöstä, organisaatiosta ja valittava toimiva johto. Sitten on muun muassa strategian, palvelujärjestelmän ja budjetin vuoro.

– Ensi vuoden alkuun mennessä on oltava niin valmista, että voidaan toteuttaa sujuva siirtymä vanhasta uuteen. Uudistuksen valmistelu on toteutettu puolueiden kesken ja valmistelun toimihenkilöiden osalta hyvässä hengessä, piiri kirjoittaa.

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi esitetään Kai Pajalaa Oulaisista. Aluehallituksen puheenjohtajaksi keskusta esittää Tapani Tölliä Tyrnävältä. Tulevaisuuslautakunnan johtoon esitetään Antti Ollikaista Kempeleestä ja turvallisuuslautakunnan johtoon Pirkko Mattilaa Muhokselta. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi on tulossa Kari Pentti Alavieskasta.

Aluehallitukseen keskusta esittää Töllin lisäksi Niilo Kerästä, Anneli Näppää, Eija-Riitta Niinikoskea, Matti Sorosta ja Liisa Kylmästä.

Tulevaisuuslautakuntaan puolueen esitykset ovat Ollikaisen lisäksi Pekka Poukkula, Olga Oinas-Panuma, Päivi Ollila, Rami Rauhala ja Mirja Vehkaperä.

Turvallisuuslautakuntaan Mattilan mukana esitetään Miika Heikkilää, Markus Jaatista, Kaisa Louetia, Olli Heikkilää ja Merja Rasinkangasta.

Yhdyspintalautakuntaan keskustan valinnat ovat Anni-Inkeri Törmänen, Jukka Tikanmäki, Sinikka Parttimaa, Elina Hyttinen, Esa Lehto ja Mauno Soronen.

Puheenjohtaja Pentin lisäksi tarkastuslautakuntaan keskusta esittää Helena Kinnusta, Raimo Hämeenniemeä ja Jaana Ollakkaa.

Keskusta on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen selvästi suurin puolue 33 aluevaltuutetullaan. Valtuusto pitää ensimmäisen kokouksensa hyvinvointialueiden virallisena toimikauden aloituspäivänä 1. maaliskuuta.