Kärnä esittää ravintoloille laajempia ulosmyyntioikeuksia sulkutilan ajaksi – “monta yritystä ja työpaikkaa pelissä“

Koronarajoitukset

Ravintoloille tulisi sallia yli 5,5-prosenttisten alkoholijuomien ulosmyynti sekä kotiinkuljetus kolmen viikon sulkutilan aikana, keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää.

Hallitus ilmoitti torstaina, että se esittää ravintoloiden sulkemista 8. maaliskuuta alkaen pahentuneen koronatilanteen takia.

– Pidän täysin välttämättömänä, että STM aloittaa ulosmyynnin ja kotiinkuljetuksen sallivan lainsäädännön valmistelun välittömästi. Kaikki muu on välinpitämättömyyttä matkailu- ja ravintola-alaa kohtaan. Muutos voidaan tehdä tilapäisesti ja se on erittäin helppo toteuttaa. Alkoholin kulutus ei tällaisella muutoksella nouse yhtään, päinvastoin, se saattaa pudota verrattuna siihen, että alkoholia haetaan vain Alkosta. Silloin kun Alkossa käydään, sieltä haetaan usein reilumpi lasti kerralla, kansanedustaja toteaa tiedotteessaan.
 
Kärnä haluaa välttää tilanteen, jossa Alko tekisi ennätystuloksen samalla, kun yksityisiltä yrittäjiltä viedään elinkeino alta. 
 
– Ei kai kukaan voi tällaista kannattaa? Hallituksen pitää nyt puolustaa matkailu- ja ravintola-alaa sallimalla niille tällainen poikkeus sulkutilan ajaksi. Olen erittäin pettynyt mikäli mitään ei taaskaan tapahdu STM:n virkamiesten vastustuksen takia. Tässä on nyt monta yritystä ja monta työpaikkaa pelissä, vaikka sulkutilan menetykset onkin luvattu korvata. Tällaiselle lainsäädännölliselle muutokselle on eduskunnassa myös näkemykseni mukaan laaja tuki yli hallitus-oppositiorajojen – ehkä kristillisdemokraatteja lukuunottamatta.