Kärnä: En voi käsittää pääministeri Sanna Marinin toimintaa kulttuurileikkausasiassa – "yrittää työntää kulttuuriministeriä bussin alle"

Päätöksenteko

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo olevansa huolestunut hallituksen johtajuuden puutteesta.

– En voi käsittää pääministeri Sanna Marinin toimintaa kulttuurileikkausasiassa. Kulttuuriministeri Kurvinen on toiminut täsmälleen kuten hänen ministerivastuunsa edellyttää ja tiedottanut kulttuurialaa hyvissä ajoin hallituksen yhdessä sopimista leikkauksista.

– Nyt kun kritiikki on yltynyt pääministerin Kesärannassa järjestämien kulttuuribileiden jälkeen, ilmoittaa pääministeri yht´äkkiä puoleensa haluavan perua kaikki jo sovitut leikkaukset ja yrittää työntää kulttuuriministeriä bussin alle tässä asiassa, Kärnä moittii kannanotossaan.

Kärnän mielestä hyvä johtaja ei toimi tällä tavalla, vaan tukee alaistensa työtä vaikeissakin asioissa.

– Sanna Marinin olisi hyvä opiskella hivenen lisää johtamisen perusteista. Ei pääministeri ole mikään paikallispolitiikko, vaan hallituksen kantava voima jonka on pidettävä se kasassa ja tuettava omia ministereitään.

Kärnä hämmästelee myös tapaa, jolla vaatimukset kulttuurileikkausten perumisesta nostettiin julkisuuteen.

– Hallituksessa tehdään päätöksiä hallituksen kesken ja näin on juuri toimittu. On hyvin ummehtunutta ajatella, että jostain leikkausten perumisesta sovittaisiin muka Kesärannan saunalla pääministerin, eduskunnan pop-kerhon puheenjohtajan ja valikoitujen kulttuurialan toimijoiden kesken.

– Tuohan on tuollaista hyvätoverimeininkiä, joka ei kyllä suomalaiseen politiikkaan enää 2020-luvulla kuulu. Ei näin. Tällaiset leikkaukset eivät missään tapauksessa ole mukavia, mutta ei hallitus vaan voi pakittaa kaikista tekemistään päätöksistä silloin kun ne aiheuttavat myös kritiikkiä. Katkeran kalkin juomistahan tämä on aika ajoin kaikille, mutta sitä se politiikka on, keskustaedustaja toteaa.