Kärnä ehdottaa koululaisten hiihtolomien jaksottamista kuudelle viikolle matkailualan pelastamiseksi

Matkailu

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii opetusministeriötä ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin koulujen hiihtolomien jaksottamiseksi kuudelle viikolle ensi keväänä.

Kansanedustajan mukaan tämä palvelisi koronaviruksesta johtuvaa matkailualan ahdinkoa.

Koulujen hiihtolomat on perinteisesti jaksotettu kolmeen eri ajanjaksoon viikoulle 8– 10. Kärnä ehdottaa, että jaksottaminen tehtäisiin viikoille 8– 14.

Hän uskoo, että hankkeella säästettäisiin monia matkailualan työpaikkoja.

– Ymmärrän kyllä että asian suhteen on myös haasteita niiden osalta, jotka ovat jo hiihtolomaviikkonsa varanneet, mutta joustavuutta varmasti löytyy. Pohjois-Suomen matkailu pysyisi paljon paremmin pystyssä tässä koronakurimuksessa, mikäli asiakkaita kävisi tasaisesti kuuden, eikä pelkästään kolmen viikon aikana, Kärnä sanoo tiedotteellaan.

Asialla on Kärnän mukaan kiire. Päätös hiihtolomien uudesta jaksottamisesta pitäisi hänen mielestään tehdä jo ensi viikolla.

Aikaisin tehty päätös toisi paitsi ennakoitavuutta lomia suunnitteleville perheille niin myös uskoa tulevaisuuteen matkailualan yrittäjille.

– Tähän saakka sekava tiedottaminen erilaisista matkustusrajoituksista on aiheuttanut matkailu- ja ravintola-alan yrityksille mittaamatonta vahinkoa. Tämän jaksottamisen myötä voitaisiin ainakin olla varmoja, että Suomen hiihtokeskukset pyörivät jonkinlaisella kapasiteetilla kevään kuuden viikon aikana, Kärnä päättää.