HUSin ex-toimitusjohtaja vaatii lainsäätäjiltä ryhtiä: "Kirjamessut alkavat, mutta koronapassia ei vaadita, kun ei saada!"

Koronapassi

Elokuun alusta työkyvyttömyyseläkkeelle jäänyt HUSin ex-toimitusjohtaja Juha Tuominen kritisoi sitä, ettei tapahtumajärjestäjä voi ottaa koronapassia käyttöön, jos alueella ei ole voimassa rajoituksia.

Tuominen jakaa Twitterissä Ylen artikkelin, jossa kerrotaan Helsingin Kirjamessujen valmisteluista.

Jutun mukaan Kirjamessut ei voi omatoimisesti ottaa käyttöön koronapassia, sillä pääkaupunkiseudulla ei ole tällä hetkellä voimassa yleisörajoituksia.

– Kirjamessut alkavat, mutta koronapassia ei vaadita, kun ei saada!? Miksi passivaade loukkaa meillä yhdenvertaisuutta, kun ei muissa maissa? Elämä lienee oikeuksista suurin. Kannustan lainsäätäjiä ryhtiin, Tuominen tviittaa.

Tapahtumateollisuus ry:n johtajan Maria Sahlstedt kertoo Ylelle, että tapahtuma-alalla on halukkuutta passin käyttöön myös silloin, kun rajoituksia ei viranomaisten taholta ole asetettu.

– Tällä hetkellä lainsäädäntö ei aukottomasti turvaa tapahtumajärjestäjän juridista asemaa. Olemme pyytäneet lainsäätäjiä tarkastelemaan asiaa. Hallitus tunnisti tämän mahdollisuuden ja tarpeen, mutta päätti olla turvaamatta tapahtuma-alan toimijoiden selustaa, Sahlstedt harmittelee.