Hus maksaa luvatut koronalisät hoitohenkilöstölle kolmessa yksikössä – päätös koskee 600:aa hoitajaa

Koronalisät

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) maksaa hoitohenkilöstölle luvattuja koronalisiä kolmessa eri Husin yksikössä. Hallitus sanoo käyttäneensä kokonaisvaltaista harkintaa ottaen huomioon tämänhetkisen henkilöstötilanteen.

Husin hallituksen jäsen Henrik Wickström (r.) sanoo tiedotteessa, että hallituksen päätös oli yksimielinen.

Husin vt. toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi oli päättänyt ottaa asian hallituksen käsittelyyn, koska hänen mielestään päätös tilapäisistä koronalisistä perustuivat riittämättömiin selvityksiin yksiköiden tilanteesta ja tasapuolisen kohtelun edellyttämä vertailu kuntayhtymätasoisesti puuttui.

– Hallitus oli yksimielinen siitä, ettei henkilöstön tulisi kärsiä sisäisistä virheistä, Wickström sanoo tiedotteessa.

Maanantain kokouksessaan hallitus myös edellytti kiireellisiä toimia henkilöstöhallinnon ja johtamisen parantamiseksi. Husin valtuusto hyväksyi aiemmin tässä kuussa palkkakehitysohjelman, jonka yhteydessä arvioidaan kriteerit, joilla tehtävä- ja suoritelisiä voidaan maksaa Husin henkilöstölle tasapuolisesti.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy on iloinen Husin hallituksen päätöksestä, joka koskee noin 600:aa hoitajaa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että Husin hallitus noudattaa lakia ja tehtyjä sopimuksia. Muunlainen päätös olisi ollut kestämätön, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

Tehy oli lähettänyt hallituksen jäsenille viime viikolla kirjeen, jossa todettiin, että kolmessa yksikössä on ollut vajausta henkilöstöresursseissa useita kymmeniä prosentteja. Vajaus on Tehyn mukaan ollut pitkäkestoista, jopa yli vuoden kestävää.

Palkanlisiä on maksettu pää- ja kaulakeskuksen, sydän- ja keuhkokeskuksen ja vatsakeskuksen hoitohenkilökunnalle.

– Toivomme, että Husin hallitus kiinnittää jatkossa erityistä huomiota johtamiseen ja sen lainmukaisuuteen. Tällainen johdon toiminta on omiaan heikentämään työmotivaatiota tässä vaikeassa koronatilanteessa, Rytkönen sanoo tiedotteessa.