Hallitus ei käsittele vielä ensi viikolla Kreikan pakolaisleireillä olevien alaikäisten asiaa, Marin toivoisi siirtolaiskysymykseen eurooppalaista linjaa

Politiikka

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallitus tuskin vielä ensi viikolla käsittelee kysymystä Kreikan pakolaisleireillä olevista perheettömistä alaikäisistä.

Marin on suurimman osan ensi viikosta matkoilla, mutta hän arvelee, että sen jälkeen hallitus voisi katsoa, millä aikataululla asiaa on mahdollista käsitellä.

Marin sanoi toimittajille eduskunnassa parhaan lääkkeen siirtolaiskysymykseen olevan Euroopan yhteinen politiikka.

Tätä ei ole kuitenkaan pystytty tekemään, sillä Euroopassa maat ovat asiasta erimielisiä.

Kysymys Kreikan pakolaisleireillä olevista alaikäisistä nousi esille aiemmin tällä viikolla, kun sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi Ylelle, että hän haluaa Suomen ottavan vastaan perheettömiä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikan pakolaisleireiltä.

Avaus aiheutti hämmennystä etenkin keskustan riveissä.

Esimerkiksi puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi keskiviikkona, että keskusta tarvitsee lisätietoja, ennen kuin se pystyy muodostamaan kantansa asiaan.

Torstaina Kaikkonen twiittasi yllättyneensä Ohisalon ehdotuksesta, sillä pakolaislasten auttaminen ei ole ollut hallituksen pöydällä kuluvan vuoden aikana.

Kaikkonen kuitenkin myönsi, että asiasta on keskusteltu viime vuoden puolella.

Sisäministeri Ohisalo tyynnytteli kohua eduskunnassa torstaina.

– Nyt on kyse siitä, että ratkaistaan asia yhdessä ja tässä ei ole eri näkemyksiä. Hallituksen yhteinen linja on se, että kun esimerkiksi kiintiöpakolaisia vastaanotetaan, niin erittäin vaikeassa asemassa olevia ihmisiä autetaan, Ohisalo lausui Ilta-Sanomille .