Ay-johtajan ravintolavertaus sai keskustan Kärnän näkemään punaista: “Vähättelee törkeästi“

Koronakriisi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on tuohtunut Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtosen twiitistä, jossa ay-pomo kommentoi Meyer Turun käynnistämiä yt-neuvotteluita.

Lehtonen pitää telakan irtisanomisuutista hyvin valitettavana. Neuvotteluiden lähtökohtana on 450 Meyer Turun työntekijän irtisanominen

– Erittäin huono uutinen ja valitettava, koko Suomelle, tämän rinnalla muutama ravintola ei tunnu missään, avaa mittasuhteita. ”Koronaepidemia on muuttanut tilanteen yllättäen ja totaalisesti”, liittopamppu kirjoittaa ja jakaa Kauppalehden uutisen.

Kärnä pitää Lehtosen kommenttia ravintola-alaa halveksivana.

– Tällainen kielenkäyttö on Teollisuusliiton varapuheenjohtajalta todella vastuutonta ja pöyristyttävää. Meyerin telakan uutiset ovat valitettavia ja erittäin ikäviä, mutta Lehtosen tulisi ymmärtää, että niin ovat jokaisen ravintolankin tekemät irtisanomiset.

Kansanedustaja muistuttaa, että Suomessa on noin 11 000 ravintolaa.

Kärnän mukaan niistä 89 prosenttia on turvautunut lomautuksiin ja 11prosenttia irtisanomisiin.

– On aivan käsittämätöntä, että Lehtonen ei ay-johtajana ymmärrä asian mittaluokkaa ja vähättelee sitä näin törkeästi. Koronakriisi on ilmeisesti sumentanut ”Hakaniemen vuorineuvoksen” pään, sillä muuten tällaisia kommentteja on mahdotonta ymmärtää. Tässä olisi anteeksipyynnön paikka, Kärnä sivaltaa.