Antti Kurvista tympii koronakeskustelun teoreettisuus: “Hallituksen strategia on käytännönläheinen – kuin tanssi, jossa otetaan välillä askel eteen, välillä taakse“

Keskustaryhmyri ottaisi maskit käyttöön julkisilla paikoilla
Koronavirus

– Minua tympii, että tämä koronakeskustelu on mennyt niin teoriavetoiseksi, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tokaisee.

Julkisuudessa on puhuttu hallituksen koronastrategian epäjohdonmukaisuudesta ja ristiriidoista asiantuntijoiden kanssa. Osa ihmisistä kokevat epätietoisuutta, miten nyt olisi toimittava.

Kurvisen mielestä hallituksen linja koronan hoidossa on hyvin käytännönläheinen eikä hän näe siinä ristiriitaa.

– Ihannetilanteessa mahdollisimman harva sairastuisi ja olisi hienoa, jos tauti voitaisiin tukahduttaa. Kun se on käytännössä hyvin vaikeaa ilman rokotetta, yritetään ehkäistä taudin leviämistä ja minimoida vahingot.

Kansanedustaja ymmärtää, että ihmiset haluaisivat selkeitä neuvoja.

– Tutkijoiden käymä akateeminen keskustelu hämmentää. Itse olen sitä mieltä, että ei kannattaisi hirveästi spekuloida erilaisten vaihtoehtojen välillä.

Kurvinen kuvaa hallituksen koronastrategiaa tanssiksi, jossa otetaan välillä askel eteen, välillä taakse.

– Pitää olla valmiutta vuoron perään löysätä ja kiristää sen mukaan, miten epidemia etenee. Jos rajoitustoimista on enemmän haittaa kuin hyötyä, niitä on höllennettävä.

Keskustaryhmyri korostaa, ettei laumasuojan hakeminen ole missään tapauksessa ole hallituksen tavoite.

­­– Se olisi julma strategia. Ihmishenki on aina arvokas.

Kurvinen arvioi, että syksyllä tai kesällä saattaa taas olla tarvetta rajoitusten kiristyksiin, jos tartunnat lähtevät nousuun. Jatkossa hän harkitsisi myös alueellisia rajoituksia, kun tauti vaikuttaa kulkevan eri osissa maata epätasaisesti.

– Myös maskien käyttöä julkisilla paikoilla kannattaisi rohkeasti miettiä.

Kurvinen korostaa lopuksi, että edelleen on oltava varovainen, mutta elämistä lopettamalla tautia ei saada ruotuun.

– Ennen rokotteen valmistumista meidän on vain tanssittava eteen ja taakse taudin tahtiin. Tämä on nyt uutta todellisuutta.