Näitä nimiä annettiin kaikkein eniten viime vuonna – ikisuosikki tyttöjen nimien kärjessä

Ruotsinkielisten keskuudessa suosituimpia nimiä olivat Emil ja Ellen.
Ilmiöt

Leo ja Aino ovat viime vuonna Suomessa syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet, kertoo Digi- ja väestötietovirasto. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 356 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Pojille useimmin annetut ensimmäiset etunimet Leon jälkeen olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia, kun otetaan huomioon muutkin kuin ensimmäiset etunimet. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 27 tyttöä ja Emilin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat ruotsinkieliset tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Linnéa. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Erik, Johannes, Mikael ja Emil.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä. Näin teki viime vuonna lähes puolet (49 prosenttia) vanhemmista. Lähes yhtä suosittua on kolmen etunimen antaminen (42 prosenttia).

Yhden etunimen sai kahdeksan prosenttia lapsista. Vain alle prosentti sai neljä etunimeä.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on nimetty ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47  839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen tämän vuoden huhtikuun 5. päivään mennessä.

Kaikkiaan lapsia syntyi 48  186. Tilastoihin ehtineen nimen sai 23  356 tyttöä ja 24  483 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38  943 ja ruotsinkielisiä 3  246.