Pohjois-Karjalan keskusta haluaa maakunnan radat ja tiet kuntoon

Pohjois-Karjala

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri edellyttää, että Joensuu kuuluu jatkossakin sekä maanteiden että rautateiden runkoverkkoon. Sama koskee myös Niiralan raja-aseman henkilö- ja tavaraliikennettä.

Keskustapiiri kannattaa nopean Karjalan radan toteuttamista Itä-Suomen maakuntien yhteishankkeena. Tärkeä osa maakunnan julkisen liikenteen toimivuutta on VR:n yhteyksien parantaminen Joensuun ja Kontiomäen sekä Joensuun ja Pieksämäen välillä.

– Maantieyhteyksien perusparantaminen Joensuun ja Kuopion sekä Joensuun ja Varkauden välillä on nostettava tienpidon kärkihankkeiden joukkoon. Samaan aikaan on huolehdittava alemman tieverkon kunnossa pitämisestä, keskustapiiri korostaa kannanotossaan.

Pohjois-Karjalan keskustan mukaan vain toimiva tie- ja rautatieverkko sekä lentoliikenne turvaavat tasapuoliset elämisen mahdollisuudet ja elinkeinoelämän toimintaedellytykset myös itäisessä Suomessa.

– Erityisen tärkeää on varmistaa koko maakunnan alueella biotalouden raaka-aineiden saatavuus ja jalostaminen sekä lopputuotteiden pääsy markkinoille. Rataverkon sähköistäminen on myös ilmastoteko.

Keskustapiiri huomauttaa, että Pohjois-Karjalan näkökulmasta on välttämätöntä, ettei eduskunta romuta maakunnassa tehtyä sote-valmistelutyötä.

– Täällä on valmistauduttu tulevaan maakunta- ja soteuudistukseen kaikkien puolueiden hyvänä yhteistyönä. Keskustapiiri odottaa samaa yhteistyön henkeä käsiteltäessä uudistusta eduskunnassa, mikä vallitsee tällä hetkellä maakunnallisessa käsittelyssä.

Piirikokous nimesi syyskokouksesssaan eduskuntavaaliehdokkaansa. He ovat kansanedustaja Hannu Hoskonen, Ilomantsi, yrittäjä Hanna Huttunen, Outokumpu, sairaanhoitaja Sinikka Musikka, Kitee, kansanedustaja Eero Reijonen, Liperi, rehtori Ilpo Saarelainen, Kontiolahti sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Joensuu.

Euroopan parlamentin vaaleissa keskustapiiri tukee Elsi Kataisen uudelleenvalintaa.

Piirin puheenjohtajana jatkaa Hanna Huttunen Outokummusta. Varapuheenjohtajaksi valittiin uutena opettaja Mikko Löppönen Tohmajärveltä ja alikonemestari Ville Toivanen Joensuusta

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen