Pohjois-Karjalan ammattikoulussa voi jatkossa opiskella kone- ja tuotantotekniikkaa englanniksi – Keskustan Huttunen pitää päätöstä merkittävänä

Politiikka

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverialle myönnettiin lupa ammatillisen koulutuksen järjestämiseen englannin kielellä. Lupa koskee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa.

Alueen kansanedustajan Hanna Huttusen (kesk.) mukaan tämä on ”parhaita uutisia, mitä Pohjois-Karjalassa on kuultu pitkään aikaan”.

– Tämän eteen on tehty töitä koko kulunut eduskuntakausi. Englanninkielisen koulutuksen myötä pystytään vastaamaan siihen osaajatarpeeseen, mikä maakunnassa vallitsee, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Hän kiittää opetusministeri Li Anderssonia (vas.) maakunnan tarpeen näkemisestä ja luvan myöntämisestä. Lisäksi hän kiittää tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista (kesk.) ”vahvasta asiaan vaikuttamisesta”.

Huttusen mukaan Pohjois-Karjalan työllisyystilanne on kehittynyt positiiviseen suuntaan viimeisen vuoden aikana.

Suuren työttömyyden ajanjaksosta on siirrytty aikaan, jolloin osaavasta työvoimasta on entistä suurempi kysyntä, hän kuvailee.

– Pitkään se välillä ottaa, mutta puurtaminen kannattaa. Kiitos koko maakunnan edunvalvontakoneistolle. Tällaisilla päätöksillä on positiivisia kauaskantoisia vaikutuksia koko maakunnan menestyksen kannalta, Huttunen summaa.