KOL tukee Jirka Hakalaa keskustan puoluesihteeriksi

Keskusta

Keskustan Opiskelijaliitto tukee entisen puheenjohtajansa Jirka Hakalan valintaa keskustan puoluesihteeriksi. 

KOL:n liittohallitus näkee Hakalassa kyvyn nostaa kansanliike uudestaan jaloilleen ja innostaa siihen puolueen toimijoita.

– Hakalan laaja järjestön tunteminen niin puoluetoimiston, erilaisten piirien ja yhdistysten kuin sisarjärjestön silmin on tarpeen edessä siintävien vaalien alla, järjestö toteaa kannanotossaan.

Keskustaopiskelijoiden mukaan puolueen on tehtävä mukaansa kutsuvaa, sosiaalisesti oikeudenmukaista ja rohkeaa politiikkaa.

– Tasa-arvo, inhimillisyys ja sivistys eivät saa jäädä vain juhlapuheisiin, vaan tarvitaan toimia näiden arvojen pohjalta.

He korostavat keskustelun merkitystä niin keskustan sisällä kuin sieltä ulospäinkin.

– Toimiva puolueorganisaatio on edellytys mielekkäälle toiminnalle puolueen kaikilla tasoilla. Puoluesihteeri on avainroolissa tämän organisaation kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

KOL muistuttaa, että keskustan on puhuteltava nykyistä paremmin koko maassa ja etenkin kaupungeissa, jos puolue mielii jatkossakin pääministeripuolueen asemaan.

– Keskustan akupunkitoimintaa tulee kehittää vahvalla kädellä ilman maaseutu-kaupunki-vastakkainasetteluun sortumista. Hakalalla on näkemystä ja kokemusta raivata uutta tietä myös kaupunkityön ja uusien osallistumisen muotojen kehittämiseksi yhdessä kenttäväen kanssa, kannanotossa todetaan

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen peräänkuuluttaa reipasta otetta myös puolueen imagon uudistamiseen.

– Suomi tarvitsee keskustaa ja keskusta uutta otetta. Uskomme, että Jirkan asenteella ja tekemisen innolla on paljon annettavaa tähän työhön puoluesihteerin tehtävässä. Hänen järjestöosaamisensa ja näkemyksensä keskustan tulevaisuudesta luo vahvan pohjan puoluesihteerin työtä varten, hän toteaa.

Hakala on toiminut Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana vuosina 2013-2014.