Kärnä haluaa ravintoloille alkoholin ulosmyynti- ja kotiinkuljetusoikeuden

Alkoholi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että koronaviruskriisin keskellä painiskeleville ravintoloille myönnettäisiin poikkeustilanteessa ruuan ulosmyynnin ja kotiinkuljetuksen lisäksi oikeus rajoitettuun alkoholin ulosmyyntiin.

– Suurin osa ravintoloista on toiminut vastuullisesti ja rajoittanut itsenäisesti omaa toimintaansa. Kassavirtaa tarvitaan kuitenkin sisään ja pelkällä ruuan ulosmyynnillä ei tässä tilanteessa pärjää etenkään, kun ihmiset ovat varautuneet kriisiin varastoimalla elintarvikkeita, Kärnä perustelee.

Hän uskoo, että jos ruokalähettipalvelu voisi toimittaa esimerkiksi pullon viiniä illallisen kanssa tai muutaman pullon olutta, nostaisi se kysyntää välittömästi. 

Kärnä toteaa, että nyt on kaikkien etu, että ihmiset nauttivat ruokansa ja alkoholinsa neljän seinän sisällä kotonaan.

– Koronavirustilanteessa tärkeintä on sosiaalisten kontaktien rajoittaminen. Vaikka muutoin haluankin, että alkoholin kulutus siirtyisi enemmän ravintoloihin, nyt ei ole aika pohtia sosiaalisuutta. Nyt on pyrittävä varmistamaan, että ihmisten kuluttamat hyödykkeet voidaan käyttää kotona.

Kärnä mielestä alkoholin ulosmyynti- ja kotiinkuljetusoikeuden myöntäminen olisi nopea ja yksinkertainen lainsäädännöllinen toimi, jolla varmistettaisiin ravintoloiden kassavirta vaikeassa tilanteessa.