Karjalan piiri voi hyvin 110-vuotiaaksi

Keskustapiiri juhli yleisötilaisuuksin ja oman väen kesken
Piirikokoukset

Pääministeri Juha Sipilällä riitti juttukavereita Imatran kävelykadulla lauantaina. Ilma oli tuulinen ja kostea, mutta se ei estänyt eteläkarjalaisia tulemasta paikalle kysymystensä kera.

Sipilä ehti käydä useita kahdenkeskisiä keskusteluja puolen tunnin aikana. Joku halusi tietää eläkeasioista, toinen Terrafamesta, kolmas Guggenheimista.

Karjalan piiri juhli lauantaina 110-vuotisuuttaan koko päivän. Ennen Imatraa Sipilä vieraili Lappeenrannassa Kauppakeskus Iso- Kristiinassa. Paikalla oli yli 200 henkeä. Pääministeri valoi puheessaan tulevaisuudenuskoa mainitsemalla työllisyydessä olevan havaittavissa selvää elpymistä. Hän myös peräänkuulutti positiivista ajattelua. Illalla oli vuorossa pääpuhe piirin juhlassa Imatralla.

Eteläkarjalainen kansanedustaja, piirin edellinen puheenjohtaja Ari Torniainen kiitteli keskustan voivan maakunnassa hyvin.

– Toimijat ovat aktiivisia ympäri maakunnan, piirissä. Haluamme, että maakuntauudistuksessa syntyy elinvoimaa kuntiin.

Torniainen kertoi, että tällä hetkellä toiminnassa on hyvin mukana kaiken ikäisiä ihmisiä, uusia jäseniä tulee koko ajan.

– Olemme pystyneet uudistumaan ajan mukana.

Puolue tavoittelee kuntavaaleissa maakunnan suurimman roolia. Maaseutukunnissa kannatus on korkealla ja vakiintunutta, Lappeenrannassa puolue oli kuntavaalien jälkeen kolmanneksi suurin, nyt tasoissa kokoomuksen kanssa yhden ”loikan” ansiosta.

– Meillä on Lappeenrannassa kovasti tavoitteena olla suurin kuntapuolue ja on se ihan realististakin. Imatra tulee olemaan jatkossakin se kovin haaste, Torniainen sanoi.

Imatralla on kolme keskustavaltuutettua.

Imatran kunnallisjärjestön pitkäaikaisempiin toimijoihin lukeutuva Veikko Lankinen muisteli kävelykadulla mieleen painuneita asioita ajalta, jolloin hän on ollut toiminnassa mukana. Mieli palaa Urho Kekkosen presidenttikauteen.

– Sain tavatakin hänet. Myös Johannes Virolainen on jäänyt mieleen. Tuoreemmista ajoista ministeri Kimmo Tiilikaisen viime kesällä vietetyt 50-vuotispäivät ovat elävästi mielessä. Siellä sai muuten alkunsa ajatus, että saisimme pääministerin tänään Etelä-Karjalaan juhlimaan kanssamme.

– Mieleen on painunut myös se hetki, kun kirjoitin alle ensimmäisen kerran elämässäni paperin, jolla lupauduin kuntavaaliehdokkaaksi. Nimen kirjoitin puimurin konepellin päällä.

Lankinen tunnustaa miettineensä, kuinka häneen suhtauduttaisiin julkikeskustalaisena suurteollisuuspaikkakunnalla. Hyvin on mennyt. Lankinen on edelleen valtuutettu.

– Minulla on laaja ystäväpiiri harrastusten kautta.

Muun muassa laulumiehenä tunnettu Lankinen esitti iltajuhlassa yksinlaulua.