Jertta Harinen ehdolla Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajaksi

Pohjois-Karjala

Keskustan Kontiolahden kunnallisjärjestö esittää Jertta Harista Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajaksi.

Harinen on toisen kauden kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen, maakuntavaltuutettu sekä maakuntaliiton tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja.

Hän toimii myös keskustan puoluevaltuutettuna ja keskustan Pohjois-Karjalan piirin hallituksessa.

Koulutukseltaan Harinen on kasvatustieteen maisteri ja opettaja. Tällä hetkellä hän on päätoiminen yhteiskuntatieteiden opiskelija.

Harinen on kuuden kouluikäisen lapsen äiti. Viime vuosina hän on toiminut opettajana, lapsiperhejärjestö Vesaisten toiminnanjohtajana sekä erilaisissa asiantuntijatehtävissä.

– Vahvan järjestötaustan omaavana, opiskelijana ja maakunnallisia luottamustehtäviä hoitavana Harisella on erinomaiset mahdollisuudet piirin ja koko maakunnan etujen mukaiseen toimintaan, Kontiolahden kunnallisjärjestön kannanotossa todetaan.

Harinen painottaa, että keskustan kannatuksen nostamiseksi on maakunnassa paljon tehtävää.

Puheenjohtajana hän haluaisi huomioida kentän äänen päätöksenteossa vahvemmin.

– Toiminnan tulee olla osallistavaa ja innostavaa, Harinen linjaa.

– Haluan kiertää koko maakunnan kuullen paikallisten ihmisten ajatuksia alueen ja keskustan vahvuuksista sekä kehittämiskohteista.

Haasteet ja vahvuudet vaihtelevat eri kunnallisjärjestöjen alueilla, Harinen toteaa.

– Riittävä piiriltä saatu tuki antaa jatkossakin hyvät toimintaedellytykset kunnallisjärjestöjen, paikallisyhdistysten ja sisarjärjestöjen toimintaan maakunnan joka sopessa.

Harinen kokoaisi innostuneista ihmisistä piirin toimintaa tukevaksi toimielimeksi tulevaisuus- ja kehittämistyöryhmän, joka yhdessä piirin työntekijän ja hallituksen kanssa suunnittelee ja viitoittaa toimintaa. 

– Piirin tulee näkyä ja kuulua koko maakunnassa ja järjestää tapahtumia yhdessä paikallisten keskustatoimijoiden kanssa.