Voisiko Veikkaus olla yhteydessä ongelmapelaajiin, järjestö kysyy tiedotteessaan – ”Voisi ohjata heitä tuen piiriin”

Rahapelit

Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTE:n pääsihteeri Vertti Kiukas ehdottaa, että rahapeliyhtiö Veikkaukselle voitaisiin antaa velvollisuus olla yhteydessä havaitsemiinsa ongelmapelaajiin.

Kiukaksen mukaan Veikkaus voisi ohjata heitä tuen piiriin tai jopa estää pelaamisen silloin, kun kyseessä selvästi peliriippuvuus.

SOSTE julkaisi keskiviikkona oman rahapelipoliittisen ohjelmansa.

Järjestön ohjelman mukaan Veikkauksen monopolijärjestelmä on edelleen toimivin ratkaisu rahapelitoimintaan, sillä rahapelaaminen ei tule loppumaan.

Monipolijärjestelmän juridisina perusteina ovat SOSTE:n mukaan rahapelihaittojen tehokas ehkäisy, harmaan talouden ja rikollisen toiminnan estäminen sekä pelaajien oikeusturvan takaaminen.

– On todella lyhytnäköistä, että kun nykyjärjestelmässä havaitaan ongelmia, keskustellaan heti koko järjestelmän purkamisesta. Meidän tulee nyt keskittyä siihen, miten voimme korjata nykyistä järjestelmää paremmaksi, Kiukas sanoo järjestön tiedotteessa.

Ohjelmassaan SOSTE vaatii, että hallitus laatii pian rahapelipoliittinen ohjelman, jonka tavoitteeksi asetetaan ongelmapelaamisen vähentäminen.