Uutissuomalainen: Lapsiasiavaltuutetulla taksikuluja kolmessa kuukaudessa yli 5 000 euroa

Lapsiasiainvaltuutettu

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan kolmen kuukauden taksimatkojen kulut ovat noin 5 000 euroa, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalainen kävi läpi lapsiasiavaltuutetun taksimatkat syyskuun alusta marraskuun 27. päivään saakka. Tänä aikana taksimatkoja on kertynyt 4 289,80 euroa, kun esimerkiksi linja-automatkoja on samalta ajalta kertynyt vain 71,30 euroa ja junakuluja 678,54 euroa. Jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit, nousevat valtuutetun taksikulut marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euroon, Uutissuomalainen kertoo.

Kurttila perustelee Uutissuomalaiselle taksin käyttöään muun muassa ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

Lapsiasiavaltuutetun virka täytetään aina viiden vuoden määräajaksi, ja Kurttilan kausi on pian loppumassa. Kurttila on hakenut tehtävää uudelleen, mutta samanaikaisesti hän pyrkii myös kansanedustajaksi Keski-Suomen piiristä SDP:n listalta.

Uutissuomalainen on selvittänyt yhden kiireellisen taksimatkan syyksi demaritaustaisen eläkeläisjärjestön Keski-Suomen Eläkkeensaajien pikkujoulut.

Ohjelmassa oli lapsiasiavaltuutetun lisäksi muun muassa tanssia sekä joulupukki ja tämän muori. Osallistujille liput maksoivat 27 euroa.

Samaan aikaan Helsingissä valtiovarainministeriössä olisi pidetty lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä, jonne kuitenkin laitettiin lapsiasiainvaltuutetun toimiston erikoistutkija.

Lapsiasiavaltuutetun tehtävänä on edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista.