Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajana aloittava Matti Torvinen kertoo kujanjuoksustaan perussuomalaisissa: “Vihan ja hampaidenkiristyksen määrää on paha muistella“

Politiikka

Hanna Mäntylän tilalle kansanedustajaksi nouseva varatuomari, toimittaja Matti Torvinen Lapin vaalipiiristä esittää valtakirjansa tänään puhemies Maria Lohelalle.

Uusi vaihtoehto -ryhmään (jatkossa Sininen tulevaisuus) nouseva Torvinen kertoo facebook-päivityksessään tilansa käyneen ahtaaksi perussuomalaisissa vuosi sitten, jolloin hän arvosteli kansanedustaja Olli Immosen (ps.) esiintymistä uusnatsien kanssa Eugen Schaumanin patsaalla.

– Siitä alkoi minun kujajuoksuni, vihan ja hampaiden kiristyksen määrää on paha mieli muistella.

Torvisen mukaan lopullinen henkinen pesäero tapahtui puoluekokouksen jälkeen linja-automatkalla Jyväskylästä Rovaniemelle.

Jussi Halla-aho valittiin puoluekokouksessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi ja Laura Huhtasaari ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Sain velvoittavan käskyn matkustaa Helsinkiin pyytämään anteeksi Halla-aholta ja Huhtasaarelta. Tuo oli se hetki joka lopullisesti erotti minut Perussuomalaisten liikkeestä, Torvinen kertoo.

– Minun on kyettävä katsomaan totuutta silmiin. On pakko luoda vaihtoehto. Se vaihtoehto on Sininen puolue. Paluuta ei enää ole, Torvinen kirjoittaa.

– On helppoa olla. Jokainen ymmärtää että ihmisoikeudet vaarantuvat ääriliikkeiden vihassa ja poliittisissa julistuksissa. Näitä arvoja en voi hyväksyä, hän päättää.

Torvinen kertoi perjantaina eroavansa perussuomalaisista.