THL: Suomessa todettu perjantain jälkeen 3338 uutta koronavirustartuntaa – tehohoito lähellä 50 potilaan kriittistä rajaa

Ilmaantuvuus suurin Pohjois-Pohjanmaalla, pienin Kainuussa
Koronatilanne

Suomessa raportoitiin maanantaina yhteensä 3338 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL kertoi uusista tartuntaluvuista edellisen kerran perjantaina, joten nyt julkaistussa luvussa ovat mukana koko viikonlopun aikana todetut koronatartunnat.

Viime maanantaina todettiin viikonlopun jäljiltä runsaat 2600 koronatartuntaa.

Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu noin 15 000 koronatartuntaa, mikä on noin 4200 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 317 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 51. Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrän kriittisenä rajana on Suomessa pidetty 50:ttä potilasta. Kun raja ylittyy, muu sairaanhoito alkaa häiriintyä.

Koronavirustartuntojen kahden viikon valtakunnallinen ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden on 270.

Alueellisesti suurin ilmaantuvuusluku on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Seuraavaksi eniten tartuntoja suhteessa väkilukuun on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Vähiten tartuntoja väkilukuun suhteutettuna on puolestaan Kainuun sairaanhoitopiirissä.

Koko pandemian aikana Suomessa on vahvistettu runsaat 185 600 koronatartuntaa.

THL raportoi maanantaina yhteensä 26 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Edellisen kerran kuolleiden määrä raportoitiin perjantaina.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Suomessa olisi viikonlopun aikana kuollut 26 ihmistä koronavirukseen. THL tilastoi raportoidut kuolemat takautuvasti todellisen kuolinpäivän mukaan.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on todettu Suomessa pandemian aikana 1335.

Koronarokotteen kolmannen annoksen Suomessa saaneiden osuus nousi 5,4 prosenttiin 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL ilmoitti. Kolmannen piikin on ottanut runsaat 262 000 ihmistä.

Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä ei vielä ylittänyt aivan neljän miljoonan rajaa. Toisen rokoteannoksen on saanut 81,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.