Keskustan Heikkinen kommentoi IS:n juttua sotevaliokunnan itkukohtauksista – "Tuntuu pahalle, jos inhimillisyys käännetään mediassa poliittiseksi aseeksi"

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kommentoi Iltasanomien juttua itkevistä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenistä Facebookissa.

Lehden mukaan hallituksen ja opposition vaikeat välit valiokunnassa purkautuvat itkukohtauksina välillä myös eduskunnan käytävillä.

Valiokunnan varapuheenjohtajana toimivaan Heikkiseenkin on kohdistunut oppositioedustajien syytöksiä epäasiallisesta käytöksestä, IS kertoo.

Heikkinen ei panttaa tuntemuksiaan kertoessaan myös omista huolistaan, jotka ovat saaneet hänet itkemään.

– Olen itkenyt sitä, että koen uutisoinnin epäreiluksi. Ihmisiä saa julkisesti mustamaalata, ilman, että häväistyksen kohteena olevalta asian todenperäisyyttä mitenkään tarkistetaan. Koen epäreiluksi, että syytetään kiristyksestä ja uhkailusta, kun ehdotetaan lisäkokousaikoja, jotta pysyisimme aikataulussa. Minusta ei ole kiusaamista ehdottaa, että pidämme kokouksia esimerkiksi perjantaina klo 13:30-16. Tai maanantaisin.

Heikkinen muistuttaa, että kansanedustajilla on myös oma elämä ja suruviesti voi tavoittaa vaikka kesken työpäivän.

– Olen itkenyt suruviestiä kuolleesta lapsuudenystävästä. Olen itkenyt, kun kuulin maanviljelijäystävän jääneen sairauslomalle loppuunpalamisen takia. Itkin, kun tuttu vanhus kuoli.

Heikkinen peräänkuuluttaakin inhimillisyyttä politiikkaan.

– Tuntuu pahalle, jos inhimillisyys käännetään mediassa poliittiseksi aseeksi.

Heikkisen Facebook-sivu