Zyskowicz: Hallituksen koronapolitiikka on ollut hyvää ja onnistunutta

Hallituksen politiikka koronaepidemian torjumiseksi on ollut hyvää ja onnistunutta, katsoo kokoomuksen konkaripolitiikko Ben Zyskowicz.

Zyskowicz sanoi eduskunnassa, että asiasta Suomessa vallitseva laaja yksituumaisuus on todettavissa helposti.

– Samoin olemme mielestäni yhtä mieltä siitä, että nyt kun rajoituksia puretaan, tulee edetä varovasti ja asteittain ja varautua myös takaiskuihin, Zyskowicz tulkitsi keskustelussa ravintoloiden avaamisesta.

Zyskowiczin mukaan se, että erilaisissa asioissa ja yksityiskohdissa kokoomuksesta on kiritetty ja kannustettu hallitusta, on luonnollista ja jälkikäteenkin arvosteltuna ollut perusteltua.

Hallituksen koronastrategian arvostelussa on Zyskowiczin mukaan ollut kyse siitä, että strategiasta on ollut epäselvyyttä myös hallituksella itsellään.

Nyt strategia on Zyskowiczin mielestä kuitenkin selvä: pyritään tukahduttamaan ottaen kuitenkin huomioon tarve avata suomalaista yhteiskuntaa.

– Pitkään ministerit puhuivat painotusti, että tavoitteena on estää viruksen leviämisTÄ, ei siis estää viruksen leviämiNEN. Tämä voi tuntua pieneltä erolta, mutta siinä on tietty ero, kokoomusedustaja huomautti.