Yhdysvaltain uutta presidenttiä ja varapresidenttiä onnitellaan maailmalla – Sauli Niinistö onnitteli Joe Bidenia, Sanna Marin Kamala Harrisia

”Suomi odottaa innolla yhteistyötä hallintonne kanssa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi,” kirjoittaa Niinistö Yhdysvaltain tuoreelle presidentille.
Yhdysvallat

Yhdysvaltain valansa vannoneet presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris saavat onnitteluita maailman poliittisilta johtajilta.

Onnittelunsa ovat lähettäneet myös Suomen ulkopoliittinen johto.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnittelee Bidenia Twitterissä.

–  Suomi odottaa innolla yhteistyötä teidän ja hallintonne kanssa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi sekä transatlanttisten suhteidemme vahvistamiseksi, Niinistö kirjoittaa.

Yhdysvaltain historian ensimmäistä naispuolista varapresidenttiä Kamala Harrisia sen sijaan onnittelee Suomen pääministeri Sanna Marin niin ikään Twitterissä julkaistussa viestissä.

–  Lämpimimmät onnitteluni varapresidentti Kamala Harrisille. Odotan innolla työskentelyä teidän ja hallintonne kanssa. Suomi haluaa vahvistaa hyviä suhteitaan ja yhteistyötä maanne kanssa entisestään. Ilmasto, tasa-arvo ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvoja puolestapuhujiaan, Marin kirjoittaa.

Britannian pääministeri Boris Johnson onnittelee molempia Twitterissä ja sanoo, että amerikkalainen johtajuus on elintärkeää yhteisissä asioissa.

–  Onnittelut Joe Bidenille astumisesta Yhdysvaltain presidentin virkaan sekä Kamala Harrisille hänen historiallisista virkaanastujaisistaan. Amerikan johtajuus on elintärkeää asioissa, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, ilmastonmuutoksesta koronavirukseen, Johnson kirjoittaa.

Onnittelunsa sukujuuriltaan irlantilaiselle Bidenille on lähettänyt myös Irlannin pääministeri Micheal Martin.

–  Tänään todellinen Irlannin ystävä Joe Biden aloitti Yhdysvaltain presidenttinä. Kuten hän sanoi puheessaan, tämä on historian ja toivon päivä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu lähetti tuoreelle presidentille toiveensa, että tämä vahvistaa maiden välistä liittolaisuussuhdetta.

–  Presidentti Biden, meillä on ollut lämmin ystävyyssuhde jo vuosikymmenien ajan. Odotan innolla yhteistyötä kanssanne yhteisten haasteiden kuten Iranin muodostaman uhkan kohtaamisessa. Jumala siunatkoon Yhdysvaltoja ja Israelia, Netanjahu sanoi Twitterissä julkaistussa videotervehdyksessään.