Yhdysvalloissa koronatartuntojen kovasta lisääntymisestä syytetään liian nopeaa rajoitusten purkua, Intiassa nyt kolmanneksi eniten tartuntoja maailmassa

Australia sulkee Victorian osavaltion erilleen muusta maasta.

Intia on noussut koronavirustartuntojen määrässä maailman maista Venäjän ohi kolmanneksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Enemmän tartuntoja on todettu vain Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Intiassa on nyt rekisteröity lähes 700  000 tartuntaa, maa ilmoitti maanantaina. Viimeisen vuorokauden aikana uusia tapauksia vahvistettiin 24  000.

Väkilukuun suhteutettuna sekä tartuntoja että kuolemia on kuitenkin todettu Intiassa selvästi vähemmän kuin muissa tartuntojen kärkimaissa. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Intiassa vajaat 20  000.

Australiassa Victorian osavaltio aiotaan sulkea erilleen muusta maasta, kertoivat viranomaiset maanantaina.

Kahden Australian väkirikkaimman osavaltion, Victorian ja Uuden Etelä-Walesin välinen raja suljetaan tiistain vastaisena yönä. Etelä-Australian osavaltion ja Victorian raja on ollut suljettuna jo pidempään.

Yli 6,6 miljoonan asukkaan Victoriassa todettiin maanantaina 127 uutta koronavirustartuntaa, mikä on päiväkohtainen ennätys.

Sulun rikkomisesta voi saada jopa puolen vuoden vankeustuomion.

Yhdysvalloissa Texasin, Floridan ja Arizonan viranomaiset sanovat uusien koronatartuntapiikkien johtuvan liian aikaisista rajoitusten purkamisesta, kirjoittaa Washington Post.

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet merkittävästi erityisesti eteläisissä ja läntisissä osavaltioissa. Lehden mukaan esimerkiksi Texasissa rikottiin jälleen päiväkohtainen uusien tartuntojen ennätys.

Texasin osavaltion pääkaupunki Austinin pormestari Steve Adler kertoi lehden mukaan CNN:n haastattelussa, että kaupungin sairaalat ylikuormittuvat kahdessa viikossa, jos uusia tartuntoja todetaan samaa tahtia.

Demokraattipormestari lisäsi, että tehohoitoyksiköissä sama voi tapahtua jo aiemmin.

Osavaltiossa paikallispäättäjät ovat kehottaneet Texasin kuvernööriä, republikaani Greg Abbottia antamaan kaupungeille luvan määrätä asukkaita pysymään kodeissaan, kirjoittaa Texas Tribune.

Koronakriisin aikana presidentti Donald Trump on ollut ainakin aiemmin halukas purkamaan rajoituksia nopeasti taloudellisista syistä, vaikka esimerkiksi maan johtava tartunta-asiantuntija Anthony Fauci varoitti liian nopeasta avautumisesta.

Texas Tribunen mukaan osavaltiossa vahvistettiin sunnuntaina lähes 8  200 uutta tartuntaa. Floridassa kerrottiin sunnuntaina yli 10  000 uudesta tartunnasta, kirjoittaa Washington Post.

Yhdysvalloissa on Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan todettu 39  379 uutta tartuntaa kuluneen vuorokauden aikana. Uusia virukseen liitettyjä kuolemia raportoitiin 234.

Uudet vuorokausittaiset tartuntamäärät ovat olleet suuria jo useita päiviä perättäin. Ennätys tehtiin perjantaina, jolloin uusia tapauksia kirjattiin yli 57  000.

Yhdysvalloissa on tilastoitu yli 2,8 miljoonaa koronavirustartuntaa, selviää Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta.

Virukseen liittyviä kuolemia on todettu noin 130  000. Tartuntoja ja niihin liittyviä kuolemia on noin 328 miljoonan asukkaan maassa todettu eniten koko maailmassa.

Toisiksi eniten tartuntoja on vahvistettu Brasiliassa, jossa yli 1,6 miljoonaa ihmistä on sairastunut. Virukseen liittyviä kuolemia on todettu noin 209 miljoonan asukkaan maassa lähes 65  000.

Presidentti Trumpin vaalikampanjatiimi ilmoitti sunnuntaina, että tulevana viikonloppuna New Hampshiressa järjestettävä vaalitilaisuus pidetään ulkona, uutisoi muun muassa CNN.

Trumpin viimekuinen vaalitilaisuus Oklahomassa sai paljon kritiikkiä koronavirustilanteen takia.

Sisätiloissa järjestetyn tapahtuman kuvissa näkyy ihmisiä lähekkäin ilman suojamaskeja.