Viisikko ja Vanhanen jatkavat neuvotteluita ensi vuoden budjetista – pöydällä ilmasto, työllisyys ja kilpailukyky

Budjettiriihi

Hallituspuolueiden puheenjohtajien ja valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) neuvottelut ovat noin kello kolmelta jatkuneet Säätytalolla.

STT:n tietojen mukaan niin kutsuttu viisikko ja Vanhanen ovat keskustelleet ainakin työllisyyskokonaisuudesta, ilmastotoimista sekä kilpailukyvystä.

Viisikon ja Vanhasen on tarkoitus rukata kokonaisuus sellaiseksi, että sitä voi koko hallituksen kesken käsitellä. Ilmastoasioihin kuuluvat esimerkiksi energiaveroasiat ja turve.

Lisäksi viisikko on keskustellut teollisuuden kilpailukyvyn turvaamisesta ja siitä, millaisella mallilla eläkeputken tulevaisuudesta voidaan lähteä neuvottelemaan.

Työllisyystoimista on STT:n tietojen mukaan pöydällä on ollut lisäksi uusi niin kutsuttu yksilöllisen työn haun malli, joka mukailee muiden pohjoismaiden malleja.

Hallitus on linjannut, että budjettiriihessä on saatava aikaiseksi 30 000 päätösperäistä työpaikkaa.

Hallitus neuvottelee tänään budjettiriihessä ensi vuoden talousarviosta. Neuvottelut saattavat jatkua keskiviikkoon asti.

Koko hallitus ei ole välttämättä tänään ollenkaan koolla, vaan neuvotteluita saatetaan käydä vain viisikon ja Vanhasen kokoonpanolla.