Vihreiden Kari: EU:n elpymisvälineen eduskuntakäsittely toi trollauksen suureen saliin

”Demokratia ei ole vitsi, eikä sen halventamiseen tule suhtautua viihdyttävänä teatterina.”
Politiikka

Eduskunnassa päiviä kestänyt keskustelu EU:n elpymispaketista on tuonut internetin piikittelyä ja eripuraa lietsovan keskustelukulttuurin eduskunnan istuntosaliin, sanoo vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa puhuneen Karin mukaan demokratia näyttäytyy hauraalta ja päätöksenteko farssilta, kun trollaus tuodaan demokratian ytimeen.

–  Kasvokkain ihmisellä on halu ymmärtää toista, olla satuttamatta, kuunnella. Netissä tämä toimii usein juuri päinvastoin. Näimme tällä viikolla, mitä se on, kun nettitrollaus tuodaan somesta parlamentarismin sydämeen, eduskunnan istuntosaliin, Kari sanoi.

–  Onneksi perussuomalaiset väsyivät itsekin omaan farssiinsa. Demokratia ei ole vitsi, eikä sen halventamiseen tule suhtautua viihdyttävänä teatterina, Kari jatkoi.

Kari myös paheksui varapuhemies Juho Eerolan (ps.) toimintaa elpymisvälineen käsittelyssä. Karin mukaan Eerola mursi luottamusta irtisanoutuessaan puhemiehen puolueettomuudesta, jolloin myös puheen johtaminen lankesi kahden muun puhemiehistön jäsenen harteille.

Myös vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö suomi perussuomalaisten toimintaa puheessaan kovin sanoin.

–  Perussuomalaisten ajama nurkkakuntainen pelleily, jossa kansansuosiota haetaan Unkarin pääministeri-diktaattori (Viktor) Orbanin tavoin vain rikkomalla ja hajottamalla, ei voi olla Suomen tie, Niinistö sanoi.

Ryhmänjohtaja Karin mukaan poliittisen polarisaatioon liittyvä uhka on se, että liittolaisuuksien rakentaminen käy mahdottomaksi. Samalla esimerkiksi ilmastonmuutos vaatisi välittömiä toimia ja yhteistyötä muidenkin kuin lähimpien kavereiden kanssa.

Kari ilmaiseekin vastustavansa blokkipolitiikkaa, sillä pienellä maalla ei ole varaa rakentaa poliittisia vallihautoja.

–  Politiikassa tulosten aikaansaaminen edellyttää sitä, että puhuu ihmisille, joilla on todella erilaisia mielipiteitä. Meidän on oltava valmiita keskustelemaan tavoitteistamme kaikkien kanssa. Sitten katsotaan, onko yhteistyö mahdollista, Kari puhui.

–  Erityisen tärkeää tämä on kunnissa, koska kunnissa ei perinteisesti ole hallitusta ja oppositiota ja puolueet ovat erilaisia kunnasta riippuen.

Kommentit (3)

 • Lukija21

  Ei Karin ymmärrys näköjään riitä Filatovin menettelyn paheksumiseen. Eerola ajatteli ääneen, Filatov toimi väärin.

 • VAAN YKS

  aika paksua sanoa ” Politiikassa tulosten aikaansaaminen edellyttää sitä, että puhuu ihmisille, joilla on todella erilaisia mielipiteitä. Meidän on oltava valmiita keskustelemaan tavoitteistamme kaikkien kanssa. Sitten katsotaan, onko yhteistyö mahdollista”

  kun itse ovat perussuomalaisia milloin millokin termeillä nimitelleet ja yhteistyöhän saati keskusteluun ei ole ollut minkäänlaista halua.

  kuvitteleeko nuo uuvattit ettei kansalaiset näe miten he itse käyttäytyvät ja sitten korkean hevosensa selästä vaativat muita elämään jonkin kuvitteellisen standardinsa mukaan kun itse eivät moista tee? julkeata kansalaisten aliarviointia moinen.

 • Lukija90

  Miksei tässä Eu-pakettikeskustelussa ollut juuri ketään hallituspuolueiden edustajia depatoimassa riittävän pitkään Karin vaatimuksen tavoin? Suuri ihmetys,joka tulkittavissa ylimielisyydeksi,vaikka vähintään n.21-22% suomalaisista olisi halunnut keskustella reiluusti. Isoja on miljardit menossa pois veroinamme. Kokoomus on nykyään ihan reppana. On siellä ehkä n.15 tolokkua,jotka kuitenkin pelkäävät ryhmäkuria.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen