Vasemmistoliiton kansanedustaja jättää eduskunnan – arvostelee edustajan työn muuttumista someposeeraukseksi

Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton äänekoskelainen kansanedustaja Juho Kautto ei lähde ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Kautto sanoo tiedotteessaan, ettei pidä monista edustajan työn mukana tulevista piirteistä.

– Kansanedustajan työ on yhä enemmän itsensä ympärivuorokautista mainostamista lehdistölle ja sosiaalisen median päivittämistä, hän sanoo.

Kauton mukaan pitkäjänteisen yhteistyön ja ihmisten asioiden edistämisen sijaan on alkanut vaikuttaa merkityksellisemmältä, kuka onnistuu saamaan toteutuneista hankkeista kunnian itselleen.

Kautto arvioi myös poliittisen keskustelun ilmapiirin koventuneen.

– Se palkitsee kovaäänisimmät ja nopeimmat somettajat. Tämä politiikan suuntaus on itselleni vierasta ja jopa vastenmielistä.

Kautto perustelee päätöstään myös vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestön ilmapiirillä.

– Kunnallisjärjestön johto ei nauti luottamustani, sillä järjestön viimeaikainen toiminta ei vastaa omia arvojani ja toimintatapojani, hän sanoo.

– On ehdottoman tärkeää, että ehdokas saa omiltaan täyden tuen, mikä ei toteutuisi minun kohdallani.

Kautto, 50, on vasemmistoliiton ainoa kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä. Hän istuu eduskunnassa ensimmäistä kauttaan.

Kautto sai kevään 2019 eduskuntavaaleissa 3 866 ääntä. Edellisellä vaalikaudella vasemmistoliitolla ei ollut kansanedustajaa Keski-Suomesta, kun Eila Tiainen putosi eduskunnasta vuoden 2015 vaaleissa.

Kommentit (1)

  • Lukija90

    Kautto on oikeassa siinä,että nopeat nettimaailman osaajat vievät pisteet. Tämä pätee globaalisti. Missä on tasa-arvovaltuutettu huolineen tästä ilmiöstä? Eihän voi,saa olla,jottas tekniikka&ikä&koulutus ratkaisee politiikan suunnat ja ihmisten mielipiteet. Tasa-arvon kyttääminen on keskittynyt vain ja lähes naaras/uros-akselille. Sitä on paljon muutakin sarkaa kallispalkkaisella meidän rahoin elävällä ko.virkamiehellä. Esim. ikä ja sen tuomat epätasa-arvot. Terveys, koulutus,asuinpaikka jne. samaan syssyyn. Hyvä TAV,mene lisäluokille ja ethän ole poliittisesti asenteellinen? Pääkaupungissa asuminen helposti synnyttää asennevamman,josta parantuu muuttamalla esim.Sallaan.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen