Vanhanen ei muuta omia lausuntojaan työllisyystoimista

Työllisyys

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo, että ei muuta omia lausuntojaan työllisyystoimista. Vanhanen kommentoi hallituksen hämmennystä herättänyttä työllisyystavoitetta poistuessaan Säätytalon koronaneuvotteluista.

–  Olen kuullut näitä tulkintoja, mutta en ole kuitannut niitä missään vaiheessa. Omalta osaltani budjettiriihen valmistelut jatkuvat, Vanhanen sanoi.

Kysymykseen siitä, onko SDP:n ja keskustan välillä juopa, Vanhanen vastasi, että on ”ainakin näemmä vivahde-eroja”.

Vanhanen piti Helsingin Sanomien haastattelussa 4. heinäkuuta tiukasti kiinni hallitusohjelmasta, jonka mukaan hallituksen on määrä päättää syyskuun puolivälin budjettiriiheen mennessä toimista, joiden arvioidaan tuovan vähintään 30  000 uutta työllistä.

Tänään pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi hallituksen aiemmin sopineen, että aikataulu voi joustaa siten, että päätösten pitää olla tehtynä tämän vuoden puolella.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kutsui hänkin lausuntojen eroavaisuuksia ”vivahde-eroiksi”. Hallituksen yhteisenä tavoitteena hänen mukaansa on, että tämän vuoden puolella saadaan päätettyä vähintään 30  000 työpaikasta.

–  Kokonaisuudessaan on sovittu siitä, että työllisyystavoitetta pitää nostaa. Siitä keskustellaan budjettiriihessä ja silloin siitä päätetään.

Jo aiemmin hallitus on linjannut, että se nostaa tavoitettaan työllisyyden lisäämisestä 60  000:lla tämän kauden aikana.