Valiokuntavastaava Kettunen: Työkanava-valtionyhtiö on iso päänavaus

Työllisyystoimet

Keskustan eduskuntaryhmän vastaava eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa, kansanedustaja Tuomas Kettunen pitää uuden valtionyhtiön Työkanava Oy:n perustamista isona päänavauksena osatyökykyisten työllistämisessä etenkin vaikeimmassa asemassa olevien osalta.

– Liian moni osatyökykyinen on nyt sivussa työelämästä. Ihmisiä myös pompotellaan kuntouttavasta päivätoiminnasta toiseen pienellä päiväkorvauksella.

– Uusi valtionyhtiö pystyy tuomaan yhteen osatyökykyiset ja yritykset nykyistä paremmin samalla tavalla kuin Samhäll-yhtiö Ruotsissa. Moni yritys haluaa työllistää osatyökykyisiä, mutta toimivat välineet ovat tähän asti puuttuneet, toteaa Kettunen tiedotteessa.

Kettusen mukaan Työkanava Oy:n perustaminen osoittaa myös sen, että hallitus on tehnyt ja tekee työllisyyttä parantavia päätöksiä, toisin kuin esimerkiksi kokoomus ja perussuomalaiset toistuvasti ovat antaneet ymmärtää.

– Hallituksen tulee huomioida osatyökykyisten työllistäminen myös jatkossa, kun työllisyystoimista tehdään päätöksiä. Haastan lisäksi työmarkkinaosapuolet sekä yksittäiset työnantajat mukaan osatyökykyisten, kuntoutujien, pitkäaikaistyöttömien, vammaisten ja muiden vaikeammin työllistyvien koulutuksen ja työmarkkinoiden kehittämiseen, kansanedustaja huomauttaa.