"Uuskonservatistinen kesäteatteri" meni tunteisiin – Honkonen syyttää Orpoa vaalikikasta, joka ajaisi kunnat täysillä päin seinää

Kuntavaalit

Keskustan varapuheenjohtajalla, kansanedustaja Petri Honkosella (kesk.) ei riitä ymmärrystä kokoomuksen sote-venkoilulle.

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo sanoi viime viikolla Ylen kuntavaalitentissä, että jatkuva uudistaminen pitäisi lopettaa ja sote-palveluita tulisi kehittää nykyisissä rakenteissa.

Honkonen kutsuu Orpon vaatimuksia ”vastuuttomaksi takinkäännöksi ja uuskonservatistiseksi kesäteatteriksi”.

Keskustapomosta kokoomuksen linjanmuutoksen ensimmäinen uhri on totuus.

– Kokoomuksen linja ajaa suomalaiset kunnat täysillä päin seinää!

– Kokoomus on Kataisen päivistä saakka alleviivannut nykymallin kestämättömyyttä, mutta onkin nyt kääntynyt vanhojen rakenteiden ylimmäksi rakastajaksi, Honkonen hämmästelee tiedotteessaan.

Honkonen muistuttaa, että koko 2010-luvun kokoomus ja keskusta ovat olleet yhtä mieltä nykyjärjestelmän kestämättömyydestä.

Keskustaedustaja huomauttaa, että nykymallissa kasvottomat kuntayhtymät lähettelevät kunnille jättilaskuja, jotka uhkaavat muun muassa koulutuksen rahoitusta sekä luovat veronkorotuspaineita.

– Nykymallissa kunnat vastaavat palveluista vain teoriassa. Käytännössä niiden tehtävä on vain maksaa tai itkeä ja maksaa.

– Rakenteet on korjattava palvelujen parantamiseksi. Kun 300 järjestäjää on vastuussa, ei kukaan ole vastuussa. Kokoomuksen takinkäännös merkitsee selänkääntöä suomalaisille kunnille, julkisille terveyspalveluille ja niitä tarvitseville tavallisille suomalaisille.