Uusi Suomi: Helsingin keskustapomo Antti Siika-aho vastaa Kyösti Virrankosken kritiikkiin – “Väite Sipilän kylmästä oikeistohallituksesta oli muiden luomaa taitavaa poliittista tarinaa“

Keskusta

Helsingin keskustapiirin puheenjohtaja Antti Siika-aho sanoo, että yksittäiset päätökset, kuten taksiuudistus, kauppojen aukiolojen vapauttaminen tai soteen kaavailtu valinnanvapaus eivät vielä riitä leimaamaan Sipilän hallituksen aikaa ”oikeistolaiseksi”.

– Väite ”Sipilän kylmästä oikeistohallituksesta” oli muiden luomaa taitavaa poliittista tarinaa, joka upposi kuin kuuma veitsi voihin, Siika-aho kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Kirjoituksessaan hän vastaa ex-europarlamentaarikko Kyösti Virrankosken (kesk.) kritiikkiin.

Virrankoski syytti Maaseudun Tulevaisuudessa Sipilän hallitusta keskustan nykyisistä ongelmista.

Hän arvioi, että Sipilän hallitus ajoi keskustalaiselle ajattelutavalle vierasta uusliberaalia markkinatalouspolitiikkaa.

Siika-aho näkee, että Sipilän kaudella harjoitettiin olosuhteisiin nähden hämmästyttävän keskustalaista ja tasapainoista politiikkaa, johon hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset joutuivat taipumaan.

– Alueiden voimavaroja parannettiin, teihin ja infraan satsattiin, vaikeuksissa olevaa maataloutta tuettiin moneen otteeseen, bio- ja kiertotalouteen ja siten hajautettuun yhteiskuntaan tukeuduttiin voimakkaasti, ulko- ja turvallisuuspolitiikan itsellisyyttä tuettiin, perusturvaa parannettiin ja työllisyyttä parannettiin määrätietoisesti, piiripomo luettelee.

Hän lisää, että Sipilän hallituksen myötä Suomen talous parani ja maa nousi ilmastoystävällisimpien maiden joukkoon.

Hyvinvointivaltion kulmakivet turvattiin ja nuorten työllisyys parani huomattavasti.Kommentit (3)

 • Lukija25

  Äänestäjät ilmaisivat vaaleissa kantansa harjoitettuun politiikkaan,joka sekä oli oikeistolaista että leimautui kansalaisten silmissä Keskustan linjaksi. Kyösti Virrankosken kannanotto on linjassa kansalaisten ja myös alkiolaisten keskustalaisten kanssa. Seppo Rantamaula Diplomi-insinööri Puheenjohtaja / Helsingin Eurooppalainen Keskustaseura

 • Lukija23

  runsaat kiitokset siika-ahon antille toella aeheellisesta tottuuvven kertomisesta, sipilän juhan ja sipilän monemmoista tarpeellista toimeks saaneen hallituksen puolustamisesta!!!
  hallitus + sipilän juha avittivat tehokkaasti suomee ja suomalaesija kymmenin tavoenj.
  älyllisesti epärehelliset kyöstit ja kyllikit silloin tehdyn arvokkaan työn unohtaat ja yhä vuaj viihtiivät pötyjä jaohatella, lähes aekuiset immeiset!
  27.7.2020 kiiom mikko tammerforssin nuapurist

 • Lukija26

  Pääministeri Sipilän Hallitus ,jossa olivat mukana myös KESKUSTAN lisäksi (KOK) , (PS/SIN) ,oli toiminta-aikanaan (2015-2019) tämän vuosikymmenen paras Hallitus , siinä tilassa missä olimme kun se aloitti ? Sen päätavoite oli työllisyysasteen tuntuva parantaminen ,joka oli edellisen Hallituksien ajoilta jäänyt (68% )ttiin ja jonka eteen silloinen Hallitus joutui tekemään kaikki mahdolliset neuvottelut ja ponnistelut . Saaden sen nousemaa (72,5 % ttiin ). Yhteistyön tuloksena saaden (140000 – tuhatta ) uutta työpaikkaa ,kun lopetti , tasaiseti vielä koko maan alueelle . Toisinsanoen suunnan nostaminen valtiontalouden tasapainon saavuttamiseksi silloisen tilanteen mukaisesti nousi lähelle Hallituksen asettamaan tavoitetta : (75 % ttia ) ,jolloin tasapaino olisi saavutettu . Valitettavasti vastaanpanijoita riitti ,jolloin Hallituksen ansiokas työ haluttiin torpata ,epäluottamuslauseita ,esitettiin tiettyjen oppositiotahojen taholta . Kuitenkin silloinen Eduskunta Ei niitä hyväksynyt vaan Hallitus nautti koko ajan Eduskunnan luottamusta . Myös poliittisia lakkoja järjestettiin yrittäen horjuttaa ,määrätietoista kehitystyötä mitä Hallitus yritti toteuttaa Suomen nostamiseksi jatkuvalta alijäämäisten talousarvioiden vyöryltä . Lopulta silloinen Hallitus haki eroa , mitta tuli täyteen oma-aloitteisesti . Senjälkeisellä Rinteen hallituksella EI työllisyystavoite ole juuri noussut ja jota nykyhallitus Marinin johdolla on KORONAN takia joutunut siirtämään hamaan tulevaisuuteen ,ottaen velkaa runsaasti , kuitenkin tasapaino on löydyttävä myös Koronan jälkeisen ajan osalla ja on pystyttävä myös tekemään ”työllisyystavoitteelle” todella nopeita korjauksia . Ei ihme ,että valtiovarainministeri Kulmuni ja nyt virassa oleva Matti Vanhanen ovat olleet asiasta huolissaan . Kun tähän ”Sipilän (KESK) -Orpon(KOK) – Soinin (PS/ SIN) . ottaa huomioon (2015) pakolaisvirta (32000) tuhatta tuli maahamme alkuvaiheessa Hallituksen vastattavaksi ,ilman suurempaa ennakko varautumista ,suurin osa ilman papereita ,ei voi kun ihmetellä sitä taakkaa ,joka hyvin selvinneellä silloisella Hallituksella oli siinä tilanteessa ? Nyt on viisikon vuoro , Marinin johdolla luotsata Suomi nousuun ,siirtelemällä ”työllisyysasteen nostamista jatkuvasti eteenpäin ,tilanne käy tukalaksi . Hoitaa myöhemmin ”. Tämä vaatii myös todella rakenteellisia korjauksia ,nostaa työnteko ja yrittäjyys juuri oikeille raiteille , siihe vaaditaan koko Suomi mukaan .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen