Tutkijat löysivät hedelmäosastolta dementian torjujan
Viinirypäleiden syöminen voi ehkäistä vanhemmalla iällä kehittyvää dementiaa, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.
The Independentin mukaan viinirypäleiden moninaisia teveysvaikutuksia on esitelty Foods-tiedelehdessä julkaistussa artikkelisarjassa.
Tutkijat kertovat, että viinirypäleiden syöminen on erityisen hyödyllistä länsimaissa, joissa ruokavalioon kuuluu monesti rasvaisia elintarvikkeita. Viinirypäleiden syöminen laskee kolesterolia ja vahvistaa suoliston bakteereja.
Lisäksi viinirypäleissä on runsaasti antioksidantteja, joiden tiedetään ehkäisevät erinäisiä tauteja, kuten syöpiä.
Antioksidanttien on todettu myös suojelevan elimistöä muun muassa tulehduksilta, saasteilta, UV-säteilyltä sekä tupakansavulta.
The Independentin mukaan tuoreen tutkimuksen löydökset ovat linjassa muiden viimeaikaisten selvitysten kanssa, joiden mukaan tulehdukset aivoissa ovat yhteydessä useisiin dementian muotoihin.
Lisäksi Western New England Universityn tutkijat ovat todenneet, että viinirypäleiden syöminen vähentää rasvamaksan riskiä ja voi näin ollen pidentää elinikää joka viidellä vuodella.
Rasvamaksasta on tullut suuri ongelma kaikkialla maailmassa epäterveellisten ruokailutottumusten yleistyttyä.
Vaikka rasvamaksa on harvoin kuolemanvaarallinen, se voi hoitamattomana johtaa erinäisiin muihin maksasairauksiin, kuten syöpään.
Tutkimuksessa koehiirille syötettiin länsimaissa tyypillistä, rasvaista ruokaa. Vain osaa hiiristä ruokittiin myös viinirypäleillä.