THL: Suomessa on raportoitu 612 uutta koronatartuntaa – kokoontumisrajoitukset laajenemassa koko Husin alueelle

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on liki 89.
Koronatartunnat

Suomessa on raportoitu 612 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4905 tartuntaa, mikä on 1953 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2952.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on liki 89, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli hieman yli 53.

THL:n mukaan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on lähes 157, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on lähes 132.

Myös Kainuussa uusien tartuntojen määrä on kasvussa. Siellä ilmaantuvuusluku on 111,5.

Uusien raportoitujen tartuntojen määrä on kasvanut viime viikkoina jyrkästi. Sairaanhoidon kuormitus ei kuitenkaan ole lähtenyt vastaavaan nousuun.

Sairaanhoitoa tarvitsee THL:n maanantaisten tietojen mukaan 53 ihmistä, joista 8 on tehohoidossa.

Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu lähes 103 900 koronavirustartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,6 miljoonaa ihmistä eli 65,1 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen on saanut 31,6 prosenttia väestöstä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) valmistelee päätöstä, joka laajentaisi kokoontumisrajoitukset koko Husin alueelle. Tällä hetkellä rajoitus koskee vain Espoota, Helsinkiä, Kauniaisia ja Vantaata.

Koko sairaanhoitopiiri siirtyi kiihtymisvaiheeseen viime viikolla.

Avin arvion mukaan päätös rajoituksien laajentamisesta julkaistaan huomenna keskiviikkona.

Juttua täydennetty rokotustiedoilla klo. 13.39.