THL: Suomessa kahdeksan uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa koronan vuoksi 239 ihmistä

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin maanantaina 392. Asukaslukuun suhteutettuna tartuntoja todetaan nyt eniten Ahvenanmaalla.
Koronavirus

Suomessa on raportoitu kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronaan liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt yhteensä 750.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi 239 ihmistä, joista tehohoidossa on 39. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista 29:llä. Tehohoidossa on nyt yksi ihminen enemmän kuin perjantaina.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 1  235, joista brittimuunnosta on 1  170.

Ainakin yhden koronarokoteannoksen on saanut Suomessa THL:n mukaan noin 371  300 ihmistä. Rokotettujen määrä on noussut eilisestä noin neljälläsadalla. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 81  200 ihmistä.

Yli 80-vuotiaista yli puolet on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen.

Alueellisesti suurin rokotekattavuus on tällä hetkellä Ahvenanmaalla, jossa 11 prosenttia väestöstä on saanut rokotteen. Lapin sairaanhoitopiirissä rokotettuja on seuraavaksi eniten eli 10 prosenttia.

Matalin rokotekattavuus on tällä hetkellä Itä-Savon (5,3 prosenttia) sekä Pohjois-Pohjanmaan (5,6) sairaanhoitopiireissä.

Aiemmin tänään raportoitiin 392 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7  402 tartuntaa, mikä on 2  222 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3  932 tartuntaa. Tämä on 462 enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Koronavirustapausten ilmaantuvuus on Suomessa tällä hetkellä 128 tapausta 100  000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeinta Ahvenanmaalla (332) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (254).

Ahvenanmaan tautitilanne on THL:n lukujen mukaan ryöpsähtänyt nopeasti: noin 30  000 asukkaan alueella todettiin viimeisten kahden viikon aikana sata uutta tartuntaa, kun edellisten kahden viikon aikana tartuntoja todettiin vain kolme.

Matalimman ilmaantuvuuden alueita puolestaan ovat Kainuu (10) ja Pohjois-Savo (16).

Yhteensä Suomessa on todettu nyt 58  064 koronavirustartuntaa.