THL: Risteilylaivoilla ollut useita altistustilanteita koronavirukselle

Korona

Terveysviranomaisten tietoon on tullut useita koronavirukselle altistavia tilanteita risteilylaivoilla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viranomaisten tiedossa on useita tapauksia, joissa matkustajalla on risteilyn jälkeen todettu koronatartunta.

THL kertoo tiedotteessa, että Silja Europan risteilyllä Helsingin ja Tallinnan välillä 30. kesäkuuta–1. heinäkuuta lieväoireinen henkilö on altistanut muita matkustajia oleskellessaan pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa.

Suurin osa virusta kantaneista henkilöistä on THL:n mukaan välttänyt laivalla liikkumista ja ihmisjoukkoja, joten heidän lähikontaktinsa ovat jääneet vähäisiksi.

THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane kertoo STT:lle, että tietoon on tullut alle kymmenen altistustilannetta. Tapaukset ovat eri laivareiteiltä muutaman viime viikon ajalta. Sane ei kerro tarkemmin, millä kaikilla reiteillä altistumisia on tapahtunut.

Sanen mukaan Silja Europan tapaus haluttiin tuoda esiin, koska siinä on ollut pidempikestoisia altistumistilanteita ja lähikontaktien jäljittäminen on ollut vaikeampaa.

–  Se ei tarkoita sitä, että koko laiva olisi altistunut, vaan siellä on ollut isompi mahdollisuus altistumiselle kuin joissakin muissa tilanteissa, Sane sanoo.

THL kehottaa ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutumaan koronavirustestiin, jos ilmaantuu lieviäkin oireita.