THL ohjeistaa kolmannen koronarokotteen antamista ensimmäisten joukossa rokotteita saaneille

Kolmas rokote tarjotaan alkuvuonna kaksi ensimmäistä annosta saaneelle terveydenhuoltohenkilöstölle sekä iäkkäille hoivakotien asukkaille.
Koronarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tänään ohjeistanut kuntia ja sairaanhoitopiirejä antamaan kolmannen rokoteannoksen niille, jotka saivat koronarokotteen rokotusjärjestyksen kärkipäässä lyhyemmällä 3–4 viikon annosvälillä. Asian STT:lle vahvistaa THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio.

Rokotettavaan ryhmään kuuluu muun muassa koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja hoitajia.

THL:n uudesta ohjeistuksesta tiedottivat aiemmin ainakin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä.

Sairaanhoitopiirien tiedotteiden mukaan kolmatta koronarokotetta tarjotaan nyt alkuvuonna ensimmäiset kaksi rokoteannosta saaneelle sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle sekä yli 70-vuotiaille palveluasumisen ja kotisairaanhoidon asiakkaille.

Perjantaina THL ohjeisti kuntia tarjoamaan kolmatta koronarokotusta 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunivaste on voimakkaasti madaltunut. THL:n ohjeistuksen mukaisesti voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan muun muassa elinsiirto- ja dialyysipotilaat sekä ihmiset, joilla on synnynnäinen immuunipuutos.

THL on kertonut tarkastelevansa myöhemmin syksyllä muiden ryhmien osalta tarvetta kolmanteen rokoteannokseen.