THL: Neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa – tehohoidossa olevien määrä laski seitsemällä

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 95 ihmistä
Koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa vahvistettiin tiistaina neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Yhteensä Suomessa on koronavirukseen liittyviä kuolemia nyt 312.

Uudet vahvistetut kuolintapaukset ovat Helsingin ja Turun yliopistollisten keskussairaaloiden erityisvastuualueilta.

Kummallakin erityisvastuualueella on vahvistettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella on nyt kuollut yhteensä 255 ihmistä.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella kuolleita on 17.
Koronaviruksen vuoksi tehohoitoa tarvitsevia ihmisiä oli tiistaina 11. Luku on laskenut maanantaihin verrattuna seitsemällä potilaalla.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 95 ihmistä, mikä on yhdeksän vähemmän kuin maanantaina.

THL kertoi aiemmin tiistaina, että Suomessa oli 29 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Suomessa on nyt todettu 6 628 varmistettua koronavirustartuntaa.

Helsingissä varmistettuja tartuntoja on tiistaihin mennessä todettu 2 478.

Myös kahdessa muussa pääkaupunkiseudun suuressa kaupungissa, Espoossa ja Vantaalla, on selvästi muuta Suomea suurempi määrä tartuntoja. Vantaalla varmistettuja tartuntoja on 809 ja Espoossa 737.

THL avasi tiistaina uuden karttasovelluksen, josta ilmenevät koronavirusoireista tehtyjen ilmoitusten määrä ja maantieteellinen sijainti.

Oirekartaksi kutsuttu sovellus täydentää THL:n mukaan kokonaiskuvaa koronavirustilanteesta Suomessa.

– Kansalaisten itse ilmoittamat oiretiedot lisäävät ymmärrystämme epidemian etenemisestä. Oirearvioihin perustuvat ilmoitukset voivat ennakoida tulevaa koronatapausten määrää ja hoidon tarvetta, kertoo THL:n asiantuntijalääkäri Sanna Isosomppi tiedotteessa.

Kartassa hyödynnettävä data on peräisin Omaolo-palvelusta. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu koronaviruksen todennäköisyyden arviointiin.