Suomi saa herkullisen syntymäpäivälahjan – kansallisruoka valitaan äänestyksellä
Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomelle valitaan äänestyksellä kansallisruoka. Suosikkiaan voi käydä ehdottamassa kansallisruoka.fi -sivuilla syyskuun loppuun asti.
Ehdotuksista raati valitsee 12 finalistia, joista äänestyksen perusteella valitaan voittaja. Eniten ääniä saanut ruoka julkistetaan ensi vuoden alussa.
Projektin toteuttajia ovat Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK.
Järjestöjen kokoamaan raatiin kuuluvat muun muassa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, historioitsija ja kirjailija Lasse Lehtinen sekä Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus.
Raadin tehtävänä on varmistaa, että finalistit edustavat tarinoiltaan, raaka-aineiltaan ja valmistustavoiltaan monipuolisesti suomalaista ruokakulttuuria.