“Suomessa tarvitaan tammikuun kihlauksen henkeä, ei uuden luokkasodan lietsomista“ – Kurviselta vakava vetoomus työmarkkinakeskusteluun

Työmarkkinat

Työrauha ja jopa yhteiskuntarauha ovat vaarassa järkkyä, jos yhteiskunnan vasemmalta ja oikealta laidalta jatketaan vastakkainasettelun rakentelua suomalaiseen työelämään.

Näin varoittaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tiedotteessaan. Poliitikot ovat ottaneet kärkkäästi kantaa Metsäteollisuuden päätökseen irtautua työehtosopimustoiminnasta.

Kurvisen mukaan riidanhaastoa ei tarvita etenkään nyt, kun maassa on yli 300 000 työtöntä työnhakijaa ja moni asia viittaa siihen, että taloudessa pahin on vielä edessä.

– Työpaikkojen turvaamiseksi Suomessa tarvitaan nyt tammikuun kihlauksen henkeä. Ei uuden luokkasodan lietsomista. Se johtaisi sellaiseen kumpujen yöhön, josta tämä maa ei hevillä enää nouse, Kurvinen sanoo.

– Nyt pitää asettaa toimeentulostaan huolissaan olevien suomalaisten ja Suomen etu kaiken muun edelle. Niin ainakin keskusta tekee.

Kurvinen myös kysyy, ”elävätkö nämä riidanhaastelijat samassa todellisuudessa kuin tämä maa ja tämä kansa”.

Keskustaryhmyri sanoo yhtyvänsä keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon näkemykseen, että työntekijät, työnantajat ja kaikki suomalaiset ovat tässä tilanteessa samalla puolella pöytää.

– Siksi kaikki voimavarat pitäisi yhdessä laittaa työelämän kehittämiseen yhdessä niin, että ihmiset saavat töitä ja Suomen vienti alkaa jälleen vetää, Kurvinen toteaa.

– En usko korkealentoisiin yhteistyöjulistuksiin. Kyllä tässä kuitenkin jonkinlaista saman, yhteisen pöydän ääreen istumista tarvitaan. Keskusta on siihen osaltaan valmis niin, että työpaikat turvataan. Sitä ihmiset odottavat ja vain se tekee oikeutta Suomelle ja sen tulevaisuudelle.

Kommentit (2)

 • Lukija21

  Kurvinen: ”Suomen etu kaiken muun edelle. Niin ainakin keskusta tekee”. Vaan mitä tekee hallitus? Tuppurainen: ”Suomen etu ensin on vaarallista ajattelua”. Onkohan Keskusta omasta mielestään ihan oikeassa seurassa?

 • Lukija24

  Paikallinen sopiminen ei tarkoita paikallista sanelua. Jos ja kun sitä yritetään niin työntekijä voi vaihtaa työnantajaa. Hyvistä tekijöistä kilpaillaan.
  Paikallinen sopiminen on ainut keino Eurossa saavuttaa riittävä kilpailukyky. Yritykset ovat yksilöllisiä ja siksi niitä koskevat ratkaisut tupoissa on oltava paikallisia.
  Yritysten on avattava taloudellinen tilanne työntekijöille nykyistä paremmin että heiltä löytyy nykyistä paremmin ymmärrystä palkanmaksun mahdollisuuksiin eri suhdannetilanteissa.
  Nykyinen meno on tullut tiensä päähän. Velkaa ei voi enää lisätä. Vetotusta ei voi enää kiristää. Kansallisomaisuutta ei voi enää enempää myydä. Jos jatketaan nykymallilla niin nämä käytetyt keinot kääntyvät kansakuntaa vastaan ja niin on jo osittain käynyt.
  Verotuksen kiristäminen johtaa motivaation murenemiseen yrittämisessä ja työn tekemisessä ja harmaan talouden lisääntymiseen.
  Kansallisomaisuuden myynti johtaa kansalliseen torppariuteen jossa verot ja tuotot valuvat ulkomaille, Caruna.
  Lisävelka johtaa korkojen nousuun joka heikentää entisestään valtiontaloutta ja sen ylläpitämiä palveluita.
  Eurossa eläminen vaatii joustoja koska ilman joustoja työpaikat katoavat ja ihmiset joutuvat työttömyyden tuomaan köyhyyteen.
  On parempi tehdä matalasuhdanteessa töitä pienemmällä palkalla kuin jäädä työttömäksi yrityksen mentyä konkurssiin kovan kustannusrakenteen vuoksi joista palkkakustannus on merkittävä menoerä.

  https://youtu.be/TSngJmYPBCE

  Matti Toivola Sievi

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen