Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, myös Etelä-Savossa havaittu uusi tartunta

Korona

Suomessa on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Tartuntoja on nyt yhteensä 7  466.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoi alueeltaan löytyneen uuden koronatartunnan noin kahden kuukauden tauon jälkeen. Edellisen kerran tartuntoja löytyi toukokuun lopussa.

–  Tämän tartunnan suhteen emme ole vielä pystyneet selvittämään alkuperää. Todennäköisesti tartunta on kuitenkin saatu täältä Etelä-Savosta, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

THL ilmoittaa uudet koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaalahoidossa olevien potilaiden määrän myöhemmin tänään.

Tautiin liittyviä kuolemia on viime perjantaihin mennessä raportoitu Suomessa 329. Sairaalahoidossa oli tuolloin kahdeksan ihmistä, eikä heistä yksikään ollut tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalahoidossa olevien potilaiden ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten lukumäärän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.